Zimski sportovi

NHL: Detroit sve bliži vrhu

Tomislav Pacak • nedjelja, 16.03.2003.

Regularna sezona National Hockey League približava se svom kraju, pa su tako neki klubovi već osigurali doigravanje, dok drugima to tek predstoji. Jučer je odigrano čak 14 utakmica, između ostalih i ona između Detroita i Colorada, dva možda i najveća favorita za osvajanje Stanley Cupa. Uspješniji je sa 5:3 bio Detroit...

Brett Hull bio je jedan od petorice strijelaca Red Wingsa, no njega treba izdvojiti jer mu je to bio 709. gol u karijeri čime se popeo na peto mjesto vječne ljestvice. Ispred Hulla su još samo velikani Esposito, Dionne, Howe i nedostižni Wayne Gretzky. Osim Hulla, strijelci za Detroit bili su Datsyuk, Shanahan, Fedorov i Larionov, što je bilo više nego dovoljno za 14. pobjedu prvaka u posljednjih 16 utakmica. Reinprecht, Blake i Morris bili su strijelci za Colorado, kojeg više od poraza može brinuti ozljeda Petera Forsberga, zbog koje će propustiti oko tjedan dana.

New Jersey je prekinuo malu krizu pobjedom protiv Rangersa, osiguravši tako playoff, u isto vrijeme udaljivši još dalje od njega Njujorčane. Patrik Elias zabilježio je gol i asist, a strijelci za Devilse u posljednjoj trećini bili su još Stevens i Rheaume. Matthew Barnaby postigao je jedini pogodak za Rangerse, koji će, čini se, propustiti playoff po šesti puta u nizu što će biti klupski rekord.

Na dvije utakmice jedan pogodak bio je dovoljan za dva boda. Toronto je na taj način slavio u Vancouveru, zabilježivši tek drugu pobjedu u sedam nastupa. Ed Belfour obranio je 23 udarca Canucksa, a jedini gol koji je Belfouru trebao postigao je Owen Nolan koji se tako već u prvim utakmicama za Toronto pokazao kao veliko pojačanje. Iako poražen, Vancouver je osigurao doigravanje zahvaljujući porazu Nashvillea od St. Louisa.

Upravo to je bila druga utakmica s jednim pogotkom na utakmici, a autor toga bio je Cory Stillman četiri minute prije kraja. Za sve ostalo pobrinuo se novopridošli Chris Osgood s 35 obrana, koji je postao prvi vratar u povijesti Bluesa koji je zabilježio shutout u svom debiju za klub.

NHL, subota 15. ožujka: Detroit - Colorado 5:3; New Jersey - NY Rangers 3:1; Vancouver - Toronto 0:1; Nashville - St. Louis 0:1; San Jose - Calgary 3:2; Edmonton - Dallas 4:3; Phoenix - Anaheim 4:2; Columbus - Minnesota 5:0; Atlanta - Buffalo 5:3; ;Ottawa - NY Islanders 2:5; Montreal - Tampa Bay 1:2; Carolina - Los Angeles 0:0; Pittsburgh - Philadelphia 1:4; Boston - Florida 4:1;

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportoviSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!