Zimski sportovi

NHL: New Jersey lako protiv Pittsburgha

Tomislav Pacak • subota, 22.03.2003.

New Jersey je s dva boda osvojena u dvoboju protiv Pittsburgha ponovno preuzeo vodstvo u diviziji Atlantic, prestigavši Philadelphiju za jedan bod; obje momčadi imaju još devet utakmica do kraja regularne sezone.

Devilsi nisu dugo lomili otpor sve lošijih Penguinsa, natpucali su ih u prvoj trećini 20-9 i zasluženo poveli s 2:0 pogocima Patrika Eliasa i Jima McKenziea. Treći pogodak domaćih postigao je Pascal Rheaume, dok je utješni gol za Pittsburgh, koji nije pobijedio 15 utakmica, postigao Rice Fata.

Prvi dan proljeća nije bio previše sretan za Dallas koji je dobio najavu što ga čeka u doigravanju - Minnesota, s kojom bi Starsi mogli igrati u prvom krugu, slavila je sa 3:2 usred Texasa, pobijedivši tako po treći puta u sezoni favorizirane Starse. Dupuis i Stevenson bili su strijelci za Wild u regularnom dijelu, dok je domaće u igri držao Scott Young s dva pogotka. Ipak, Dallas je završio na koljenima u produžetku, kada je strijelac za pobjedu Minnesote bio Wes Walz. Vrlo bitan "kotačić" Minnesotine pobjede bio je vratar Manny Fernandez s 34 obrane.

NHL, petak 21. ožujka: Dallas - Minnesota 2:3 (pr.); New Jersey - Pittsburgh 3:1; San Jose - Boston 3:2; Atlanta - Ottawa 1:5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportoviSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!