Zimski sportovi

NHL: "Lavina" zatrpala Chicago

Tomislav Pacak • nedjelja, 23.03.2003.

Početak sezone nije sugerirao velike uspjehe Coloradu, no promjena trenera (Tony Granato umjesto Boba Hartleya) očigledno je pomogla momčadi iz Denvera da prebrodi tu krizu i zaigra svoj najbolji hokej. Potvrda odlične forme Avsa stigla je sinoć kada je Chicago napustio Pepsi Center sa osam "komada" u svojoj mreži...

Od tih osam golova tri su djelo Alexa Tanguaya, koji je tako uknjižio svoj prvi hat-trick u karijeri s kojim je pomogao Coloradu osigurati doigravanje. Tanguay je, inače, u studenom i prosincu zabilježio niz od 16 utakmica bez pogotka pa je i sam priznao da je ključni faktor u njegovoj dobroj igri (20 golova i 33 asistencije u 44 utakmice) činjenica da je preseljen u napadačku liniju sa sjajnim Peterom Forsbergom. Šveđanin je protiv Chicaga zabilježio pet asistencija, dok su u drugom periodu, kojeg su Avsi dobili sa 5:1, strijelci bili, osim dva puta Tanguaya, Blake, Foote i Reinprecht.

Ipak, čak ni sjajni Colorado nije momčad u najboljoj formi u NHL jer Detroit Red Wingsi naprosto briljiraju. Aktualni prvaci zabilježili su šestu pobjedu u nizu u St. Louisu, "pomevši" tako ovogodišnju seriju protiv Bluesa sa 4-0. Pogocima Zetterberga i Schneidera Wingsi su poveli sa 2:0, no St. Louis je pokazao karakter vrativši se u egal u trećoj trećini preko Weighta i Bogunieckog. Međutim, čini se da je taj povratak Bluesa samo naljutio goste koji su došli do pobjede zahvaljujući pogotku Niclasa Lidstroma, da bi konačnih 4:2 golom u praznu mrežu postavio Steve Yzerman.

I dok je za Detroit i Colorado pojavljivanje u playoffu konstanta, doigravanje će biti veliki uspjeh za momčad Tampe. Pobjedom u Phoenixu, "munje" su došle na bod do osiguranja playoffa, što će im biti tek drugi nastup u postsezoni u povijesti kluba. Do pobjede u Arizoni predvodio ih je izvrsni Vincent Lecavalier s tri pogotka (dva s igračem više, jedan s igračem manje), dok je preostali, četvrti gol, dodao Dave Andrejčuk. Nikolaj Habibulin obranio je 21 udaraca "kojota" za četvrti shutout u sezoni, i produženje Tampinog niza nepobjedivosti na osam utakmica.

NHL, subota 22. ožujka: Colorado - Chicago 8:1; St. Louis - Detroit 2:4; Phoenix - Tampa Bay 0:4; Philadelphia - NY Rangers 1:2; Montreal - Carolina 5:3; NY Islanders - New Jersey 2:4; Toronto - Buffalo 3:2 (pr.); Columbus - Atlanta 2:3; Florida - Ottawa 1:3; Calgary - Nashville 1:1; Edmonton - Washington 5:3; Los Angeles - Boston 3:4 (pr.); San Jose - Anaheim 2:3;

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportoviSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!