Zimski sportovi

NHL: Šokovi za Ottawu i Dallas

Tomislav Pacak • četvrtak, 10.04.2003.

U sjajnom stilu započelo je ovogodišnje NHL doigravanje - dvije najbolje momčadi regularne sezone već su u prvim utakmicama prvog kruga izgubile ono što su gradile tijekom cijele sezone - prednost domaćeg leda. Edmonton je sa 2:1 slavio u Dallasu, dok je Ottawa kod kuće izgubila 3:0 od Islandersa. Pobjede su zabilježili i New Jersey te Toronto...

NY Islandersi došli su u Ottawu očigledno neimpresionirani regularnom sezonom, u kojoj su Senatorsi osvojili Presidents Trophy za najbolju momčad lige. Predvođeni vratarom Garthom Snowom, koji je sa 25 obrana zabilježio prvi playoff shutout u karijeri, Islesi su sa 3:0 slavili u glavnom kanadskom gradu. Strijelci za pobjednike bili su Dave Sctachard, Aleksej Jašin i Shawn Bates, više nego dovoljno za prvo iznenađenje večeri.

Za drugo se pobrinuo Edmonton koji je sa 2:1 pobijedio Dallas, koji je u regularnoj sezoni bio najbolja domaćinska momčad lige. Starsi su čak i poveli pogotkom Mikea Modana, no u kratkom periodu druge trećine Oilersi su preokrenuli rezultat. Ryan Smyth postigao je gol s igračem manje, a 3 minute i 48 sekundi kasnije gosti su poveli preko Shawna Horcoffa. Oba vratara bila su solidna - Tommy Salo obranio je 20 udaraca za pobjednike, dok je Marty Turco obranio 21 udarac Oilersa. Sinoćnja utakmica dokazala je će ova serija biti vrlo neizvjesna i uzbudljiva, bez obzira na Dallasov naziv prvog nositelja konferencije.

Toronto je po tko zna koji puta da je momčad od karaktera - Maple Leafsi su usprkos još nekoliko ozljeda uspjeli svladali Philadelphiju sa 5:3, iako su bili natpucani sa 31-15. Listi ozljeđenih na kojoj su već Gilmour, Green i Wesley sinoć su se pridružili Antropov i Tucker, pa je pred Leafsima, usprkos pobjedi, težak zadatak. Zvijezda večeri bio je Aleksandar Mogilny koji je postigao hat-trick, a po jedan gol dodali su Tie Domi i Mikael Renberg. Strijelci za Flyerse bili su Desjardins, Brashear i Weinrich, no Ed Belfour se sa 28 obrrana pobrinuo da domaćin ne postigne više od ta tri pogotka.

Na kraju, New Jersey je očekivano poveo protiv Bostona sa 1:0 zahvaljujući 2:1 pobjedi, dobivenoj uglavnom zbog čelićne obrane. Jamie Langenbrunner postigao je oba gola za Devilse, dok je jedini strijelac za Bruinse bio Bryan Berard. Martin Brodeur obranio je 26 udaraca gostiju, koji su dominirali u trećoj trećini i pokazali da bi mogli učiniti ovu seriju vrlo zanimljivom.

NHL playoff, srijeda 9. travnja:
Istočna konferencija: Ottawa - NY Islanders 0:3 (0-1); New Jersey - Boston 2:1 (1-0); Philadelphia - Toronto 3:5 (0-1);
Zapadna konferencija: Dallas - Edmonton 1:2 (0-1);

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportoviSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!