Zimski sportovi

NHL: Povratak Dallasa i Philadelphije

Tomislav Pacak • subota, 12.04.2003.

Sinoć su se stvari malo vratile u "normalu" u NHL doigravanju - favoriti su konačno slavili pobjede. Dallas je, ljut nakon poraza u prvoj utakmici, "razmontirao" Oilerse sa 6:1, dok je Philadelphia slavila protiv Toronta sa 4:1. Jedini domaćin koji je dobio obje početne utakmice postao je New Jersey, 4:2 pobjednik protiv Bostona...

Dallas i Edmonton zasigurno si već poprilično idu "na živce" - sreli su se u playoffu šest puta u posljednjih sedam godina, a jedini put kad se nisu sreli bilo je lani kad niti jedna momčad nije dogurala do doigravanja. Stoga, logične su visoke tenzije, pa i puno isključenja, kojih nije manjkalo u sinoćnjem dvoboju. Starsi su odigrali puno bolje nego u prvom susretu, predvodio ih je s dva rana pogotka Scott Young, Mike Modano postigao je gol i dva puta asistirao, dok su po gol i asist uknjižili Zubov, Arnott i Dahlen. Inače, u utakmici je bilo čak 39 isključenja, dva isključenja do kraja utakmice i nekoliko velikih tučnjava, dakle svega onog što čini hokej u play-offu tako posebnim.

Jamie Langenbrunner polako izbacuje Boston iz postsezone - nakon što je postigao oba pogotka za pobjedu New Jerseya u prvom susretu, Langenbrunner je sinoć dva puta asistirao, te postigao odlučujući pogodak za 3:2. Na taj način odlično se iskupio za loše nastupe u prošlogodišnjem doigravanju, kada je u porazu protiv Caroline sudjelovao s tek jednim asistom. Osim Langenbrunnera golove za Devilse postigli su Friesen, Rafalski i Nieuwendyk, dok su strijelci za Bruinse bili Murray i McGillis. New Jersey je pobjedom poveo sa 2-0 u seriji, čime je postao jedini domaćin s početna dva uspjeha.

Philadelphia je i drugi puta zaredom dominirala protiv Toronta, no u drugom susretu znala je premoć pretvoriti i u povoljan rezultat na semaforu. Flyersi su u udarcima na gol nadmašili Leafse sa 36-17 (u prvom susretu bilo je 31-15), a učinak od gola i asista zabilježili su Mark Recchi, Simon Gagne i John LeClair. Jedini strijelac za Leafse, koji su opet igrali bez nekolicine igrača, bio je Aleksander Mogilni, inače trostruki strijelac u prvom dvoboju.

NHL, petak, 11. travnja: Dallas - Edmonton 6:1 (1-1); New Jersey - Boston 4:2 (2-0); Philadelphia - Toronto 4:1 (1-1).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportovi

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!