Zimski sportovi

NHL: Anaheim opet bolji od Detroita, Colorado i Ottawa uzvratil

Tomislav Pacak • nedjelja, 13.04.2003.

Iznenađenja nije nedostajalo niti u sinoćnjim utakmicama NHL doigravanja - Anaheim je po drugi puta zaredom slavio u Detroitu, i odlazi kući sa vodstvom od 2-0 protiv aktualnih prvaka. Drugdje, Colorado i Ottawa uzvratili su Minnesoti odnosno NY Islandersima za poraze u prvim utakmicama, isto je učinio i Vancouver, dok je Washington sa 2-0 poveo protiv Tampe...

Detroit je i sinoć bio bolja momčad od Anaheima, čak je i vodio uoči treće trećine, no "moćne patke" pokazale su da imaju i karakter. Golovi Kroga i Thomasa preokrenuli su 1:2 u 3:2, za ostalo se pobrinuo Jean-Sebastien Giguere sa 34 obrane. Wooley i Robitallie bili su strijelci za Red Wingse, koji su u identičnoj situaciji bili lani kada su izgubili prve dvije utakmice od Vancouevra, da bi potom dobili slijedeće četiri.

Minnesota je i u drugoj utakmici pružila čvrst otpor Coloradu, no ovoga puta Wild ipak nisu uspjeli slaviti. Brian Willsie postigao je, pokazalo se odlučujući, pogodak za 3:1, što mu je bio prvi gol u sezoni. Inače, Willsie je u karijeri postigao osam golova, a od toga čak pet upravo Minnesotinom vrataru Dwayneu Rolosonu. Milan Hejduk je s golom i asistom predvodio Avse, Blake je dodao dvije asistencije, a Patrick Roy 24 obrane.

Vancouver se nakon katastrofe u prvom susretu protiv St. Louisa (0:6) regrupirao i puno bolje odigrao drugi dvoboj kojeg je zasluženo dobio sa 2:1. Trent Klatt i Ed Jovanovski bili su strijelci za Canuckse, dok je Pavol Demitra 54 sekunde prije kraja spriječio prvi playoff shutout Dana Coutiera koji je prije toga obranio 26 udaraca Bluesa.

Ottawa je uzvratila Islandersima istim rezultatom kojim je izgubila prvi dvoboj - sa 3:0. Marian Hossa predvodio je Senatorse s dva pogotka, jedan je dodao Vaclav Varada, dok je 16 obrana bilo dovoljno Patricku Lalimeu za peti playoff shutout u karijeri. Washington je predvođen dvostrukim strijelcima Bondrom i Jagrom slavio protiv Tampe sa 6:3, povevši tako sa 2-0 u seriji.

NHL, subota 12. travnja: Colorado - Minnesota 3:2; Detroit - Anaheim 2:3; Vancouver - St. Louis 2:1; Tampa Bay - Washington 3:6; Ottawa - NY Islanders 3:0;

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportoviSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!