Zimski sportovi

NHL: New Jersey na korak do polufinala

Tomislav Pacak • ponedjeljak, 14.04.2003.

Sinoć su odigrane samo dvije utakmice u NHL doigravanju - u Edmontonu su Oilersi sa 3:2 bili bolji od Dallasa povevši tako u seriji sa 2-1, dok je New Jersey 3:0 trijumfom u Bostonu došao nadomak konferencijskog polufinala...

Formula uspjeha Devilsa nije složena, ali protivnici ju svejedno ne mogu odgonetnuti - Martin Brodeur briljira na golu New Jerseya, sinoć je obranio svih 29 udaraca Bruinsa za 14. playoff shutout u karijeri. Scott Stevens bio je strijelac u drugom periodu igre, Jay Pandolfo u trećem, dok je John Madden zabio u praznu mrežu, kada su Bruinsi povukli vratara s leda za dodatnog igrača u polju.

Puno uzbudljivije bilo je u Edmontonu gdje su Oilersi nošeni fantastičnom publikom dva puta dostizali vodstvo Starsa da bi na kraju i pobijedili. Jason Arnott doveo je goste u vodstvo još u prvoj trećini, a ono je trajalo sve do početka trećeg perioda kada su golovi padali kao na tekućoj traci. Prvo je Georges Laraque izjednačio, Jere Lehtinen vratio je vodstvo Dallasu, potom su Oilersi ponovno izjednačili preko Fernanda Pisanija, da bi konačno pobjedu i vodstvo od 2-1 domaćima osigurao Radek Dvorak.

NHL, nedjelja 13. travnja: Edmonton - Dallas 3:2 (2-1); Boston - New Jersey 0:3 (0-3);

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportoviSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!