Zimski sportovi

Francuska lako s Hrvatskom, pobjede Italije i Norveške

Tomislav Pacak • utorak, 15.04.2003.

Drugi dan Svjetskog prvenstva u hokeju, skupine B, Divizije 1, koje se održava u Zagrebu, donio je relativno očekivane rezultate. Naša reprezentacija doživjela je težak poraz protiv jake Francuske, konačnih 8:1 za "tricolore" realan je odnos snaga na ledu. U drugim utakmicama, Norveška je bila odlična protiv Estonije (3:0), dok je Italija sa 4:2 bila bolja od Velike Britanije...

Slika 1 od 2.
Foto: Dražen Patarčić

Nakon što su jučer odlično parirali Norvežanima, pogotovo u prvoj trećini, hrvatski reprezentativci nisu uspjeli ponoviti jednaku žestinu i čvrstoću danas protiv Francuske, koja je slavila s lakih 8:1. Već prva trećina dala je naslutiti razvoj zbivanja na ledu Ledene dvorane - Francuzi su poveli s 3:0 preko Bacheta, Rozenthala i Mortasa, a ta tri gola malo su "ubila" inače opet dobru atmosferu u dvorani, a izbila su i zrak iz "jedra" naše reprezentacije, čija se igra raspala u drugoj trećini.

Francuzi su dobro koristili sve naše pogreške u obrani i previše isključenja, a najbolji su u korištenju tih prilika bili Anthony Mortas, koji je postigao dva gola, dodao i jednu asistenciju, dok je Jonathan Zwikel jednom bio strijelac, i čak tri puta asistent. Međutim, nije sve bilo tamno za Hrvatsku večeras - naši su iskoristili odmaranje Francuza u trećem periodu i dobili taj period igre s 1:0, strijelac tog utješnog pogotka bio je Mato Mlađenović. Nadajmo se da će taj gol biti dobar stimulans za naše, uoči odlučujućih dvoboja protiv Italije, Velike Britanije i Estonije...

U prvoj utakmici dana, Italija je s 4:2 zasluženo pobijedila protiv Velike Britanije. Danielle Veggato i Armando Chelodi postigli su po dva pogotka za naše susjede, dok su Wilson i Shield tek nakratko vratili Englezima nadu u uspjeh pogocima za 3:2, prije nego je Chelodi svojim drugim pogotkom riješio utakmicu. I omjer udaraca 46-31 u korist Italije dovoljno govori o zasluženosti talijanske pobjede.

Norvežani su bili impresivni protiv Estonije i pokazali da su prvi favoriti ovog turnira. Čak 60 udaraca uputili su Norvežani na gol Estonaca, ali su tek tri prošla iza estonskog vratara. NHL zvijezda Espen Knutsen (Columbus Blue Jackets) opravdao je svoj renome s dva pogotka, trećeg je za pobjednike dodao Trond Magnusson.

Sutra je na SP-u slobodan dan, a natjecanje se nastavlja u četvrtak...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportoviSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!