Zimski sportovi

NHL: Tampa i Boston ostali "na životu"

Tomislav Pacak • srijeda, 16.04.2003.

Sinoć su odigrane tri utakmice u doigravanju NHL, u kojima su slavile momčadi koje su u dvoboje ušle s minusom u seriji. Tako je Dallas izjednačio na 2-2 protiv Edmontona, dok su Tampa Bay i Boston slavili protiv Washingtona, odnosno New Jerseya, zabilježivši prve pobjede u seriji...

Utakmica Washingtona i Tampe odlučena je u produžetku, kada je Vincent Lecavalier postigao pogodak za "munje" s dva igrača više na ledu. Za prvu pobjedu Tampe u MCI Centeru nakon četiri i pol godine uz Lecaveliera najzaslužniji je Martin St. Louis, koji je jednom bio strijelac i dva puta asistent. Najbolji je kod domaćina bio Dainius Zubrus s dva pogotka.

Dallas je uspio izjednačiti protiv Edmontona, iako se utakmica velikim dijelom razvijala kao i treća, koju je dobio Edmonton. Starsi su poveli već u prvoj minuti preko Zubova, a izjednačio je rano u trećoj trećini Horcoff. No, za razliku od treće utakmice kada su Oilersi u potpunosti preokrenuli susret, ovoga puta Dallas je bio čvršći, te je pogocima Barnesa i Kapanena zabilježio drugu pobjedu u seriji. Marty Turco obranio je 27 udaraca za pobjednike.

New Jersey ipak nije "pomeo" Bruinse koji su sinoć konačno pronašli rješenje za enigmu zvanu Martin Brodeur. Nakon što je vratar Devilsa "izludio" napadače Bostona u prve tri utakmice, sinoć su se uloge promjenile - Dan McGillis postigao je dva gola, dok su po jedan Brodeuru "uvalili" Thornton, Lapointe i McInnis. Jedini pogodak za New Jersey, koji vodi sa 3-1, postigao je Scott Niedermayer.

NHL, utorak 15. travnja: Washington - Tampa Bay 3:4 (pr.) (2-1); Edmonton - Dallas 1:3 (2-2); Boston - New Jersey 5:1 (1-3).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportovi

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!