Zimski sportovi

Novi poraz Hrvatske, protiv Velike Britanije za ostanak

Maša Babić • četvrtak, 17.04.2003.

Trećeg dana Svjetskog prvenstva u hokeju na ledu hrvatska reprezentacija je izgubila još jednu utakmicu. Najteži poraz do sada nanjeli su im Talijani sa devet postignutih golova i ujedno niti jednim primljenim (4:0, 1:0, 4:0).

Slika 1 od 2.
Foto: Dražen Patarčić

Hrvatski hokejaši pucali su 12 puta po golu, ali pak niti jednom nije ušao u mrežu, dok su Talijani s druge strane poprilično punili našu mrežu.

Prvi pogotci pali su već u trećoj i četvrtoj minuti, dok je u sedmoj minuti Hrvatska je igrala sa dva igrača više što nije iskoristila, naprotiv Talijani su izborili kazneni udarac kojim je Anthony Iob uspio povisiti rezultat na 0:3.

Do posljednje zadnje trećine Hrvatska je imala pet pakova u svojoj mreži, a ni ulazak vratara Vanje Belića u igru nije puno toga promjenio, primljena su još četiri gola. Razočarana publika s utakmice je počela odlaziti prije kraja, a vidno razočarani su bili i hokejaši.

Slika 2 od 3.
Foto: Dražen Patarčić

"Razočaran sam lošom igrom u prvoj trećini, ni sa više igrača nismo uspjeli postići gol, neki nisu bili spremni za ovu utakmicu." rekao je kapetan reprezentacije Damir Gojanović i naglasio da je sutrašnja utakmica protiv Velike Britanije ključna i da je mogu dobiti samo sa 10 najspremnijih te je pozvao sve navijače da dođu i pomognu svojim navijanjem.

Da su Talijani bolja momčad bilo je jasno i pomoćnom treneru Scandelli: "Imaju više iskustva, tehnički, fizički i mentalno su bolji od nas. Mi imamo još puno toga za raditi.", a za sutrašnju utakmicu je najavio: "Pokušat ćemo držati igru zatvorenom..

Hrvatska – Italija, strijelci: Ramoser ( De Toni, Strazzabosco), Timpone ( Chelodi), Iob, Iob ( Parco), Iob, Ramoser (Peca Iob), Margoni (Lorenzi, Strazzabosco), Avancini (Parco, Iob), Rigoni (Dorigati, Avancini)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportovi

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!