Zimski sportovi

NHL: Ottawa i New Jersey u polufinalu

Tomislav Pacak • petak, 18.04.2003.

Nakon što je noć prije Anaheim priredio veliku senzaciju "pomevši" aktualne prvake, Detroit Red Wingse, sa 4-0 u četvrtfinalnoj seriji, sinoć smo dobili još dva sudionika konferencijskih polufinala - Ottawa je izbacila Islanderse, a New Jersey Bruinse. U trećoj utakmici večeri, prvi nositelj Zapada, Dallas, slavio je sa 5:2 protiv Edmontona, povevši sa 3-2 u seriji...

Martin Brodeur se nakon slabe četvrte utakmice (primio pet golova) brzo oporavio, zaigrao kako zna, što je u prijevodu za Boston značilo - izlaz iz doigravanja. Vratar Devilsa obranio je svih 28 udaraca Bruinsa za drugi shutout u seriji i 15. u playoffu, dok su se za golove pobrinuli John Madden koji je jednom bio strijelac te je dva puta asistirao Jamieu Langenbrunneru za konačnih 3:0. Devilsi su tako "isprali" gorak okus lanjskog doigravanja kada su iznenađujuće ispali od Caroline, dok je Boston drugu godinu zaredom ispao u prvom krugu, lani su od prvih nositelja Bruinsa bolji bili Canadiensi.

Ottawa se brzo oporavila nakon početnog poraza od NY Islandersa, te je dobila sljedeće četiri utakmice i tako se plasirala u idući krug. Radek Bonk predvodio je Senatorse s dva gola, Todd White je i treću utakmicu zaredom bio strijelac, dok je Patrick Lalime obranio 31 udaraca Islesa, za koje je strijelac bio Mark Perrish.

Dallas je konačno poveo u seriji protiv Edmontona, nakon što su Oilersi vodili sa 1-0 i 2-1. Sinoć je obrana Edmontona ponovno zaboravila na braniča Sergeja Zubova koji je dva puta bio strijelac i jednom asistent, dok je sjajan također bio Mike Modano s golom i dva asista. Comrie i Brewer bili su strijelci za Oilerse, koji više nemaju pravo na poraz žele li izbaciti svoje velike rivale, od kojih su izgubili posljednje četiri playoff serije.

NHL, četvrtak 17. travnja: New Jersey - Boston 3:0 (4-1); Ottawa - NY Islanders 4:1 (4-1); Dallas - Edmonton 5:2 (3-2);

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportoviSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!