Zimski sportovi

I Britanci bolji od Hrvatske uz kraj nadanjima o ostanku

Davor Sajko • petak, 18.04.2003.

U četvrtom susretu SP Divizije I, skupine B, hrvatski su hokejaši zabilježili i četvrti poraz. Bolji su ovaj puta bili Britanci s 7:1 (1:1, 3:0, 3:0) iako je Hrvatska imala odličnu igru i rezultat nakon prvih 20 minuta. Ovaj poraz ujedno znači i oproštaj od Divizije I.

Slika 2 od 3.
Foto: Dražen Patarčić

Kao i u dosadašnja tri susreta hrvatska reprezentacija u hokeju na ledu tek je u prvoj trećini uspjevala uspješno parirati svojem protivniku. Pred oko 5.000 gledatelja koji su skoro pa ispunili Ledenu dvoranu Doma sportova hrvatski su hokejaši u prvoj trećini bili nadomak svojeg prvog vodstva. Bez obzira na još jedan visok poraz i danas su navijači pokazali kako se bodre svoji ljubimci. Fantastična atmosfera koja nažalost nije bila okrunjena i povoljnim rezultatom.

Poveli su Britanci u petoj minuti nakon što je obrana u jednom trenutku "zaspala" što je najbolje iskoristio Scott Moody. Međutim, bez obzira na rano primljeni pogodak Hrvatska se nije predavala i redala je svoje prilike. Do poravnanja je došlo krajem devete minute kad je sve sam napravio najmlađi član hrvatske reprezentacije Tomislav Grozaj. Poveo je mladi Grozaj pak s centra obišao dvojicu Britanaca i golmanu Watkinsu s leđa "zakucao" pak u gol. Tribine su u tom trenutku eksplodirale. Na "krilima" navijača Hrvatska je u drugoj polovici prve trećine krenula po vodeći pogodak, ali nažalost nekoliko izglednih prilika je ostalo neiskorišteno.

Slika 1 od 2.
Foto: Dražen Patarčić

Ispostavilo se na kraju da je bilo to ujedno i sve od naših hokejaša. Drugih 20 minuta u potpunosti je pripalo Britancima koji su koristili pogreške naše obrane i sa tri pogotka "napunili" mrežu Siniše Martinovića. Imala je Hrvatska u drugoj trećini u dva navrata igrača više, ali pogotka nije bilo.

Posljednja trećina bila je preslika drugih 20 minuta s jednom jedinom razlikom što je četiri minute prije kraja došlo do velike tučnjave pred hrvatskim golom. U tučnjavi je sudjelovalo nekoliko igrača obiju reprezentacija što je trajalo nekoliko minuta, a epilog je na kraju bio po tri isključenja na obje strane.

Ovim porazom Hrvatska je izgubila svaku nadu da bi osigurala ostanak u Diviziji I te je tako uskršnji susret protiv Estonije tek formalnost.

Strijelci: 1-0 (MOODY, Scott); 1-1 (GROZAJ, Tomislav); 2-1 (THORNTON, Steve); 3-1 (LONGSTAFF, David); 4-1 (SHIELDS, Colin); 5-1 (WILSON, Robert); 6-1 (BERRINGTON, Paul); 7-1 (HOAD, Jeff)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportovi

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!