Zimski sportovi

NHL: Dallas prošao Oilerse

Tomislav Pacak • nedjelja, 20.04.2003.

Sinoć su odigrane tri utakmice u National Hockey League doigravanju, a Velika subota bila je uistinu velika za Dallas koji je po peti puta u šest sezona izbacio Edmonton Oilerse iz play-offa. Minnesota je pobjedom u Denveru smanjila zaostatak za Coloradom na 2-3, dok je Philadelphia povela protiv Toronta sa 3-2...

Serija Dallasa i Edmontona ponovno je bila iznimno uzbudljiva, napeta i neizvjesna, no nažalost Oilersa, ponovno je imala isti završetak kao proteklih sezona. Scott Young i Phillipe Boucher rano su donijeli vodstvo Dallasu, no druga trećina pripala je domaćima koji su se vratili u egal preko Symtha i Horcoffa. Pobjednički pogodak za Starse postigao je najbolji igrač serije, Mike Modano, šest minuta prije kraja dvoboja. Starsi, najbolja momčad zapadne konferencije, igraju u slijedećem krugu protiv Anaheima koji je priredio možda i najveću senzaciju u NHL povijesti "pomevši" prvake Red Wingse s 4-0.

Colorado je imao priliku završiti "posao" protiv Minnesote na svom ledu, no gosti su se pokazali kao vrlo otporna momčad. Minnesota je rano povela i to je Wildu dalo sigurnosti - strijelci za 3:0 bili su Mitchell, Kuba i Dupuis, pa golovi Reinprechta i Blakea nisu puno značili Avsima, osim što su nakratko vratili nadu domaćima u pozitivan ishod. Manny Fernandez obranio je 26 udaraca Avsa, koji sada već imaju nezgodnu tradiciju gubljenja petih utakmica nakon što vode s 3-1.

Philadelphia je po prvi puta u seriji povela protiv Toronta, i to zahvaljujući sinoćnjoj, zasluženoj, 4:1 pobjedi. Sami Kapanen konačno je pronašao svoj udarac, postigao je dva pogotka, dok su po jedan dodali Juškevič i Gagne. Jedini strijelac za Maple Leafse, koji će imati priliku za izjednačenje na 3-3 u svom Air Canada Centeru, bio je Aki Berg.

NHL, subota 19. travnja: Edmonton - Dallas 2:3 (2-4); Colorado - Minnesota 2:3 (3-2); Philadelphia - Toronto 4:1 (3-2).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportovi

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!