Zimski sportovi

NHL: Tampa prošla, Vancouver "živ"

Tomislav Pacak • ponedjeljak, 21.04.2003.

Po prvi puta u 11-godišnjoj povijesti kluba, Tampa Bay Lightning plasirala se u drugi krug doigravanja izbacivši Washington Capitalse s konačnih 4-1. U drugoj uskršnjoj utakmici, Vancouver je "uskrnuo" protiv St. Louisa, izborivši sedmu utakmicu pobjedom od 4:3...

Tampa je izgubila prve dvije utakmice kod kuće, mnogi su ih otpisali kao nedovoljno iskusne za playoff uspjeh, no "munje" su pokazale da su zaslužile mjesto trećeg nositelja istočne konferencije pobjedivši sljedeće četiri utakmice. Sinoć su se u Washingtonu igrala tri produžetka, a navijači Capitalsa ne samo da su se fizički umorili, već ih je momčad ponovno razočarala. Peter Bondra i Dave Andrejčuk izmjenili su pogotke u regularnom dijelu, da bi u trećem produžetku Martin St. Louis postigao pobjednički pogodak s igračem više. Nikolaj Habibulin odigrao je svoju najbolju utakmicu u seriji, obranivši 60 udaraca Capsa. Inače, Washingtonu je ovo četvrti puta u 10 godina da izgube seriju nakon što vode sa dvije utakmice prednosti.

Vancouver je bio "na konopcima" protiv St. Louisa, Blues su vodili sa 3-1, no Canucksi su uspjeli izboriti sedmu odlučujuću utakmicu, koju će igrati kod kuće. Markus Naslund nije dobro započeo ovu seriju, no u posljednje tri utakmice Šveđanin je odigrao sukladno svojoj reputaciji. Sinoć je jednom bio strijelac, dva puta asistent, dok su po jedan pogodak dodali Ohlund, Sedin i Jovanovski. Doug Weight bio je najbolji kod domaćih s dva pogotka i asistom, nedovoljno za pobjedu St. Louisa.

NHL, nedjelja 20. travnja: Washington - Tampa Bay 1:2 (pr.); St. Louis - Vancouver 4:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportoviSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!