Zimski sportovi

NHL: Toronto i Minnesota izborili sedmu utakmicu

Tomislav Pacak • utorak, 22.04.2003.

Sinoć su odigrana dva dvoboja u NHL doigravanju, oba su završila u produžetku, oba su dobili domaćini, i oba će konačnog pobjednika dobiti u sedmoj utakmici. Minnesota je po drugi puta u nizu slavila protiv Colorada, ovoga puta sa 3:2, dok je u Air Canada Centeru Toronto "ostao živ" zahvaljujući 2:1 slavlju nad Philadelphijom. Uzbuđenja je bilo napretek, a kako će biti tek večeras kada su na rasporedu tri odlučujuće utakmice...

Toronto i Philadelphia teško da su mogli odigrati izjednačeniju seriju, pa je možda i fer da se konačni pobjednik dobije tek u posljednjoj mogućoj utakmici. Sinoć su Maple Leafsi krenuli na Flyerse "iz svih oružja", a konačno je gol Romana Čečmaneka "otključao" Robert Reichel, pomalo s(p)retnim golom. Međutim, nakon toga je pritisak domaćih pao, a Philadelphia se razbudila te zasluženo izjednačila preko Jeremya Roenicka.

Sjajna publika u Torontu doživjela je svoj vrhunac sredinom drugog produžetka kada je Travis Green donio toliko željenu pobjedu Leafsima. Inače, dvije momčadi odigrale su čak sedam produžetaka u dosadašnjih šest utakmica, a vremena za odmor neće biti puno - sedma utakmica je večeras u First Union Centeru.

Minnesota definitivno ne izgleda kao momčad stara tri godine, u seriji protiv Colorada Wild igraju kao da im je ovo barem 10. nastup u doigravanju, a ne prvi. Minnesota je dobila i drugu utakmicu kada je bila na rubu eliminacije, pa se Coloradovih 3-1 brzo pretvorilo u 3-3. Richard Park i Marian Gaborik donijeli su 2:0 sinoć Wildu, no Avsi su se vratili u igru u posljednje četiri minute kada su strijelci bili Joe Šakić i Greg de Vries.

Ipak, "lavina" nije uspjela izbjeći sedmu utakmicu po peti puta zaredom (od Stanley Cup finala 2001. Avsi su svaki puta igrali sedam utakmica) - Richard Park postigao je svoj drugi pogodak na utakmici, početkom prvog dijela produžetka, za veliko slavlje u St. Paulu pred rasprodanom dvoranom. Zanimljivo, Park je u drugoj, trećoj i četvrtoj utakmici barem po jednom zatresao okvir Coloradovog gola, sinoć mu se očigledno sve vratilo.

Ljubitelji hokeja u Sjevernoj Americi zasigurno će doći na svoje večeras, na rasporedu su čak tri spektakla, sedma dvoboja koja će dati preostale konferencijske polufinaliste - Vancouver dočekuje St. Louis, Colorado je domaćin Minnesoti dok će Toronto u goste Philadelphiji...

NHL, ponedjeljak 21. travnja: Minnesota - Colorado 3:2 (pr.) (3-3); Toronto - Philadelphia 2-1 (2 pr.) (3-3).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportoviSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!