Ostali sportovi

EP kadetkinja: Hrvatska pomela Njemačku 3:0

Goran Pervan • srijeda, 23.04.2003.

Hrvatske odbojkašice su u trenu odmaknule sve dvojbe da ih očekuje ista sudbina kao mlade odbojkaše na nedavnom Europskom prvenstvu u Zagrebu. Ne samo da su naše kadetkinje već u prvom susretu na svom EP-u došle do prvih setova što odbojkašima nije uspjelo na cijelom turniru, nego su i uvjerljivo pobijedile Njemačku 3:0 (25:13, 25:16, 25:12).

HRVATSKA - NJEMAČKA 3:0 (25:13, 25:16, 25:12)
Dom Odbojke Bojan Stranić. Gledatelja 450. Suci: Pasquali (Italija) i Markov (Rusija).

HRVATSKA: Ušić 15 poena, Skender 6, Pehar, Račić, Reščić 5, Čutura 11, Bečić, Miloš 6, Starčević 10, Kaleb, Kamenjarin, Cigić. Izbornik Nino Matjačić. Pogreške za poen suparnica: 15.
NJEMAČKA: Spiess 1, Apitz 3, Schneider, Brinker, Brinkmann, Kestner 8, Richter, Fischer 1, Bimberg, Jenzewski, Kozuch 9, Kasperski 4. Izbornik Jens Tietbohl. Pogreške za poen suparnica: 22.

Tek sat vremena igre trebalo je hrvatskim mladim odbojkašicama (sve rođene 1986. godine) da svladaju vršnjakinje iz Njemačke u prvom kolu Europsko kadetskog prvenstva. Maksimalan učinak i odlična demonstracija snage potvrdila je najavljivani talent ove generacije koju je izabrao, trenira i vodi bivši igrač Mladosti Nino Matjačić.

I dok su kod Njemica bila razigrane tek dvije igračice Kestner i Kozuch, cjelokupna je domaća ekipa djelovala vrlo uvjerljivo, raspoloženo i vrlo efikasno. Uostalom, bilo je to i za očekivati jer ipak se naša ekipa i istom sastavu priprema već dvije godine, a većina naših mladih djevojaka već ima nekoliko prvoligaških sezona iza sebe. No, to ne umanjuje, nego upravo osnažuje vrijednost potencijala kojeg Hrvatska ima u ženskoj odbojci.

U susretu s Njemica Hrvatice su bile dominante u svim dijelovima igre, neumoljive u napadu, požrtvovne u obrani, što je nagrađivala i publika, koja je obično rijetka pojava u Domu odbojke na Savi.

"Riješile smo se treme koju smo imale uoči turnira. Već dvije godine se pripremamo za ovo natjecanje. Pokazali smo sada da vrijedimo. U srijedu igramo sa Srbijom i Crnom Gorom, a njihova je ekipa jedna od favorita turnira, no bez obzira na to idemo na pobjedu i u tom susretu", rekla je kapetanica naše ekipe Dijana Reščić, a izbornik Matjačić je dodao:
"Odigrali smo vrlo dobro, iako smo imali perioda kada su Njemice osvajale nekoliko poena u nizu, i to isključivo na osnovu naših grešaka. Više smo se bojali nas, nego Njemica jer smo se bojali da zbog prevelike želje za pobjedom ne puknemo. Srećom to se nije dogodilo, nego je ta energija bila pravilno usmjerena. Cilj nam je i da lje ući među prve četiri ekipe, a kasnije ćemo vidjeti. Ne bojimo se susretu sa Srbijom i Crnom Gorom, ako opet odigramo ovako sigurno pobjeđujemo."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Odbojka
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!