Ostali sportovi

EP kadetkinja: Hrvatice uvjerljive protiv SiCG

Danijel Kavelj • srijeda, 23.04.2003.

U svom drugom nastupu na Europskom kadetskom prvenstvu, hrvatske odbojkašice su ostvarile i drugu pobjedu. "Žrtve" su ovaj put bile igračice Srbije i Crne Gore, koje su naše djevojke nadigrale s uvjerljivih 3:0, pa su tako ujedno i osigurale nastup u polufinalu Prvenstva.

Hrvatska - Srbija i Crna Gora 3:0 (25:12, 25:19, 25:16)
Zagreb, 23. 4. 2003. Dom odbojke Bojan Stranić, 600 gledatelja.
Suci: Markov (Rusija) i Nicolescu (Rumunjska)
Hrvatska: Ušić 17 poena, Škender 8, Pehar, Račić, Reščić 4, Čutura 11, Bečić, Miloš 4, Starčević 12, Kaleb, Kamenjarin, Cigić (L).
Izbornik: Nino Matjačić.
Pogreške na poen suparnica: 16
Srbija i Crna Gora: Vesović (L), Jakšić 3, Kalinić, Karić 3, Komlenović 4, Antonijević 2, Hanušić 11, Đurić 3, Crnčević 5, Đorđević, Rakić, Mratinković.
Izbornik: Zorica Lazić.
Pogreške na poen suparnica: 19

Od samog početka susreta, mlade hrvatske odbojkašice su demonstrirale vrhunsku igru, s odličnim prijemom i besprijekornim napadom, u kojoj su dominirale Senna Ušić, Hana Čutura i Ana Starčević, za koje igračice Srbije i Crne Gore nisu pronalazile rješenja. Početak drugog seta nagovještavao je puno veću borbu, ali kod minusa od 8:11, Hrvatice rade četiri uzastopna poena, što je uz nekoliko pogrešaka srpsko-crnogorskih odbojkašica značilo dobijen set.

Treća dionica je donijela samo potvrdu odlične partije naših djevojaka, koje su pobjedu proslavile vrlo bučnim i korektnim, ali i nadasve raspoloženim mladim navijačima pristiglim iz Osijeka, Velike Gorice i drugih hrvatskih gradova.

Rezultati:
Skupina I:
Italija - Mađarska 3:0, Rusija - Bjelorusija 3:0
Redoslijed: 1. Rusija 4, 2. Italija 4, 3. Bjelorusija 2, 4. Mađarska 2.
Skupina II:
Njemačka - Poljska 3:2, Hrvatska - SiCG 3:0
Redoslijed: 1. Hrvatska 4, 2. Srbija i Crna Gora 3, 3. Njemačka 3, Poljska 2.

Diana Reščić, kapetan Hrvatske: "Dale smo 150 posto naših mogućnosti, a navijači su nam bili zaista velika podrška. U drugom setu je došlo do malog opuštanja, ali smo uspjele to dobiti. Nadale smo se ovim početnim pobjedama, kojima smo potvrdile polufinale."

Nino Matjačić, izbornik Hrvatske: "Jučer smo bili pod velikim pritiskom, ali danas je bio dvostruko veći, zbog samog protivnika, a i navijača. Za svaki poen smo morali puno raditi, da bi na kraju sigurno pobjedili i osigurali polufinale. U drugoj dionici kada smo bili u rezultatskom minusu, pripomogle su i neke pogreške naših protivnica, što smo mi znali iskoristiti."

Sanja Hanušić, kapetan SiCG: "Prije početka susreta smo očekivale da ćemo odigrati dobro, ali danas je Hrvatska odigrala stvarno odlično. Možda smo malo i podlegle publici, ali na kraju ostaje nam sutrašnji meč protiv Njemačke, koji bi nas odveo u polufinale."

Zorica Lazić, izbornica SiCG: "Od samog početka utakmice protivnice nam nisu dale da razvijemo svoju igru, pa smo uvijek bili u zaostatku. Postojala je i određena nervoza i strah, čemu je kumovala i bučna atmosfera u dvorani. Sutra protiv Njemica moramo tražiti put u drugi krug natjecanja."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

OdbojkaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!