Ostali sportovi

EP, kadetkinje: Hrvatska s prve pozicije u polufinale

Danijel Kavelj • četvrtak, 24.04.2003.

Hrvatice i dalje suvereno pobjeđuju na Europskom prvenstvu. U trećem kolu skupine II slavile su nad reprezentacijom Poljske s uvjerljivih 3:0, i tako bez izgubljenog seta potvrdile nastup u poluzavršnici. A tamo ih čekaju odbojkašice Rusije koje su u uzbudljivih pet setova izgubile od selekcije Italije, u borbi za prvu poziciju u skupini I.

Hrvatska –Poljska 3:0 (25:13, 25:22, 25:13)
Dom Odbojke Bojan Stranić. Gledatelja: 400.
Suci: Bakounovitch (Bjelorusija) i Nicolescu (Rumunjska).

HRVATSKA: Ušić 19 poena, Škender 11, Pehar, Račić, Reščić 2, Čutura 10, Bečić, Miloš 7, Starčević 3, Kaleb 1, Kamenjarin, Cigić (L).
Izbornik: Nino Matjačić.
Pogreške za poen suparnica: 11.

POLJSKA: Toborek 6, Manikowska 1, Maj (L), Szymanska 1, Bednarek 5, Zaroslinska 3, Baranska 11, Kasprzak 9, Nastaly, Tomsia, Ciesla 1, Wrzesinska.
Izbornik: Mariusz Lobacz.
Pogreške za poen suparnica: 22.

Mlade hrvatske odbojkašice su i u trećem nastupu iskazale svoju nadmoć nad suparnicama. Dominirale su u svim segmentima igre nad Poljakinjama, koje su slovile prije prvenstva za pritajenog favorita. Međutim, osim što su u drugoj dionici priprijetile, kada su od 20:8 stigle na 23:20, za što je najvećim dijelom krivo opuštanje naših igračica, nisu uspijevale ravnopravno parirati, te će se u subotu u borbi od petog do osmog mjesta sastati sa selekcijom Bjelorusije.

Rezultati:
Skupina I:
Italija – Rusija 3:2, Bjelorusija – Mađarska 3:1.
Redoslijed: 1. Italija 6, 2. Rusija 5, 3. Bjelorusija 4, 4. Mađarska 3.

Skupina II:
SiCG – Njemačka 3:0, Hrvatska – Poljska 3:0.
Redoslijed: 1: HRVATSKA 6, 2. SiCG 5, 3. Njemačka 4, 4. Poljska 3.

Za plasman od 1. - 4. mjesta: Rusija – HRVATSKA, Italija – SiCG.
Za plasman od 5. - 8. mjesta: Mađarska – Njemačka, Bjelorusija – Poljska.

Diana Reščić, kapetan Hrvatske: "Dosta smo se fizički i psihički iscrpile u prva dva susreta, pa smo danas osjećale određeni umor. I prije današnjeg meča smo već bile mislima u polufinalu, gdje smo se nadale Talijankama, međutim možda nam Ruskinje i više odgovaraju, jer igraju sporije, a i dobile smo ih u pripremnoj utakmici, pa mislim da ne bi trebalo biti problema."

Nino Matjačić, izbornik Hrvatske: "Ušli smo mirnije u meč, jer smo već osigurali polufinale, međutim nismo smjeli razočarati publiku. Drugi set smo skoro upropastili, zbog vlastitih pogrešaka, ali na kraju smo ga uspjeli dobiti. Dao sam priliku i drugim igračicama da malo osjete atmosferu, a koje će nam trebati u ovim odlučujućim susretima. Što se tiče sljedećeg protivnika, mislim da nam Ruskinje više odgovaraju po igri od Talijanki, s kojima ćemo se vjerojatno sastati u finalu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

OdbojkaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!