Zimski sportovi

NHL: Anaheim nakon pet produžetaka

Tomislav Pacak • petak, 25.04.2003.

Sinoć je s dvije utakmice započeo drugi krug NHL doigravanja, od kojih će jedna zasigurno postati klasik. U Dallasu je Anaheim pobijedio sa 4:3 u petom produžetku, u četvrtoj najdužoj NHL utakmici svih vremena, dokazavši da "metla" protiv prvaka Red Wingsa nije bila slučajna. U drugom susretu večeri New Jersey je sa 3:0 bio uvjerljiv protiv Tampe...

Osma "trećina" utakmice u Dallasu započela je s komentarom spikera "dobro jutro svima". "Moćne patke" pobrinule su se da dobro jutro bude samo njima, a Dallasu i njegovim navijačima ostane u sjećanju kao poprilično loše. Petr Sykora postigao je pogodak u prvoj minuti petog produžetka, nakon preko 140 minuta čiste igre, i skoro šest sati pravog vremena. U regularnom dijelu Krog, Niedermayer i Rucchin bili su strijelci za "moćne patke" dok su Hatcher, Arnott i Morrow postigli golove za Starse, najbolju momčad Zapada u regularnom dijelu. No, ni Starsi, kao ni Red Wingsi, nisu mogli pronaći odgovor na ponovno briljantnog Jeana-Sebastiena Giguera koji je obranio 60 udaraca, od toga svih 40 u produžecima.

Trener Anaheima, Mike Babcock, objasnio je uspjehe svoje momčadi izjavom kako uvijek daju sve od sebe: "Igramo muški, to je sve. Dečki su iscrpljeni, dečki su dehidrirani, ali pobjeda ti daje šansu da vratiš energiju." New Jersey se nije previše mučio protiv Tampe, za početnih 1:0 u seriji dovoljna je bila laka 3:0 pobjeda. Jamie Langenbrunner je s golom i asistom predvodio Devilse, po jedan pogodak dodali su Madden i Stevenson, dok je Martin Brodeur trebao samo 15 obrana za treći shutout u ovogodišnjem play-offu.

NHL, četvrtak 25. travnja: Dallas - Anaheim 3:4 (5 pr.) (0-1); New Jersey - Tampa 3:0 (1-0);

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportoviSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!