Zimski sportovi

NHL: Ottawi i Vancouveru prve utakmice

Tomislav Pacak • subota, 26.04.2003.

Sinoć su u NHL doigravanju odigrana dva konferencijska polufinala, jedno na Istoku i drugo na Zapadu. Ottawa je preokrenula 0:2 protiv Philadelphije i slavila sa 4:2, dok je Vancouver u produžetku bio bolji od Minnesote, koja je imala u rukama pobjedu sekundu prije kraja regularnog dijela. Tako su Ottawa i Vancouver poveli sa 1-0 u serijama...

Philadelphia je u 11 minuta postigla jednako golova kao u cijeloj prošlogodišnjoj seriji protiv Ottawe, dakle - dva. Podsjetimo, Flyersi su se osramotili prošle godine, samo dva pogotka bila su mizeran učinak, a Patrick Lalime tri puta zabilježio je shutout. Sinoć je krenulo drugačije, Flyersi su postigli golove iz prva dva udarca, strijelci su bili Amonte i Kapanen, a rezultatom 0:2 završila je prva trećina. Ipak, domaćin se budi u drugom periodu kojeg dobija sa 3:0, za golove su se pobrinuli Hossa, Havlat i Alfredsson, da bi još jedan, za konačnih 4:2, dodao Chara. Marian Hossa bio je prva zvijezda večeri sa golom i dvije asistencije, a dva asista zabilježio je i Jeremy Roenick kod Philadelphije.

Još uzbudljivije bilo je u Vancouveru gdje je Minnesota s dva pogotka Wesa Walza povela s 3:1 protiv domaćih Canucksa. Međutim, upravo je Walz bio "krivac" za drugi pogodak domaćih, njegovu pogrešku iskoristio je Markus Naslund, da bi Vancouver izjednačio sekundu prije kraja, s(p)retni strijelac bio je Matt Cooke. Produžetak nije dugo trajao, Trent Klatt, inače rodom iz države Minnesota, postigao je pobjedonosni pogodak s igračem više, u četvrtoj minuti dodatnog perioda igre.

NHL, petak 25. travnja: Ottawa - Philadelphia 4:2 (1-0); Vancouver - Minnesota 4:3 (pr.) (1-0).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportoviSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!