Ostali sportovi

EP: Hrvatice pokorile Europu

Danijel Kavelj • nedjelja, 27.04.2003.

Mlade hrvatske odbojkašice nove su europske prvakinje! One su u finalnoj utakmici odigranoj u sjajnoj atmosferi pred oko 1.500 gledatelja u Domu odbojke, jednostavno pomele Talijanke s 3:0, pokazavši veliku nadmoć u svim segmentima igre, o čemu govori i samo 45 poena "azzurina".

Hrvatska - Italija 3:0 (25:13, 25:14, 25:18)
Zagreb, 27.4.2003. Dom odbojke Bojan Stranić. Gledatelja: 1500
Suci: Dudek (Poljska), Bakunovič (Bjelorusija)
Hrvatska: Ušić 22 poena, Škender 12, Pehar, Račić, Reščić 6, Čutura 3, Bečić, Miloš 2, Starčević, Kaleb, Kamenjarin 9, Cigić (L). Izbornik: Nino Matjačić
Pogreške za poen suparnica: 13
Italija: Ortolani 5, Garzaro 7, Crisanti 1, Vitez 6, Brusegan, Decordi, Roco (L), Pincerato, Angeloni 11, Luraschi 11, Agostinetto 1, Masoni. Izbornik: Luca Pieragnolli
Pogreške za poen suparnica: 21

Iako je početnih 1:6 za Talijanke dalo naslutiti da ćemo vidjeti neizvjestan i težak susret, Hrvatice su se pobrinule da tako ne bude. Nošene publikom, vrlo brzo su prevladale početnu nervozu i u serijama poena počele uništavati Talijanke, koje su u svojoj nemoći dosta griješile, pa je prednost vrlo brzo narasla na desetak poena razlike.

U drugom setu, ravnopravna borba je trajala do 10:10, međutim na krilima Senne Ušić naše djevojke opet rade niz od sedam poena, što je značilo vodstvo od 2:0 u setovima. Zadnja dionica je samo potvrdila hrvatsku dominaciju i zasluženu titulu najboljih na Starom kontinentu.

Sve u svemu, odličan nastup naših djevojaka, od kojih već njih nekoliko ozbiljno kucaju na vrata seniorske reprezentacije, potvrdio je da Hrvatska ima itekako svijetlu odbojkašku budućnost.

Diana Reščić, kapetan Hrvatske: "Teško nam je još povjerovati što smo napravile. Navijači su bili fenomenalni, nosili su nas tijekom cijelog susreta. Jučer smo uzele medalju, a danas je bio samo gušt pobijediti.

Senna Ušić, najbolja igračica turnira: "Nismo još svjesne što smo postigle. Da nam je netko prije Prvenstva rekao da ćemo biti europske prvakinje, sa samo jednim izgubljenim setom, mislili bi da nije normalan. Posebno bih istakla publiku, koja nas bodrila tijekom cijelog sursreta i pomogla nam u osvajanju titule."

Nino Matjačić, izbornik Hrvatske: "Nikad lakša pobjeda neke reprezentacije u finalu nekog Prvenstva. Jednostavno smo ih deklasirali, nakon jučerašnjeg teškog meča protiv Ruskinja, kada smo se dosta mučili, znao sam da ne možemo opet tako loše odigrati. Presudilo je njihovo hrvatsko srce. Uložili smo puno truda i bilo je dosta teško u nekim trenucima raditi, kada nismo imali financija, na kraju nam se ipak sve na najljepši mogući način vratilo."

Rezultati:
Finale: HRVATSKA - Italija 3:0
Za treće mjesto: SiCG - Rusija 3:1
Za peto mjesto: Njemačka - Poljska 3:0
Za sedmo mjesto: Mađarska - Bjelorusija 3:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

OdbojkaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!