Zimski sportovi

SP, Finska: Obilje golova trećeg dana prvenstva

Maša Babić • ponedjeljak, 28.04.2003.

Nakon prvotnih šokova zbog poraza favoriziranog SAD-a, trećeg dana Svjetskog prvenstva u hokeju na ledu nije bilo velikih iznenađenja. Odigrane su tri utakmice, a slavili su Česi, Slovaci i domaćini Finci, dok su poražene Austrija, Japan i Slovenija završile s punim mrežama.

Domaćini su bili najuvjerljiviji, a tresli su slovensku mrežu čak 12 puta. Slovenci su zbog kazni često igrali s igračem manje što su Finci dobro iskoristili postigavši pet golova iz power-playa. U utakmici se posebno istakao Teemu Selanne s dva gola i dva asista.

Pod slovenskim povećalom bila je i utakmica Češka – Austrija. Austrijanci su izgubili s 8:1 što ostavlja nadu Slovencima koji svoju priliku za opstanak u diviziji traže u utakmici s Austrijom (Slovenci su od Čeha poraženi s 5:2). Česi su austrijske nade dokrajčili početkom druge trećine, kada su u samo 67 sekundi postigli tri gola. Najbolji češki igrač bio je Radim Vrbata, koji je postigao dva gola, isto kao i Martin Straka, dok su ostali strijelci bili Duda, Spacek, Hudler i Vyborny. Robert Reichel odigrao je svoju prvu utakmicu na ovom prvenstvu i ubilježio tri asista. Jedini gol za Austriju postigao je Daniel Welser.

U trećoj utakmici teško je poražen i Japan primivši 10 golova od aktualnog prvaka Slovačke. Iako su igrali dosta agresivno, Japanci su uspjeli postići samo jedan pogodak koji se odbio od klizaljke Takeshija Saita i završio u golu. Najbolji Slovak bio je Zigmund Palffy s dva gola i dva asista, a istakao se i Branko Radivojevic s dva gola, te Jozef Stumpel s jednim golom i dva asista.

Iz dana u dan lista favorita na službenoj stranici prvenstva se mijenja, pa je tako cijena porasla uvjerljivim Kanađanima i Rusima, te Švicarcima i Dancima, dok su se favorizirani Šveđani spustili s 1. na 6. mjesto, a SAD se trenutno nalazi na posljednjem mjestu.

Skupina A: Slovačka – Japan 10:1 (3:1, 5:0, 2:0).
Poredak: Slovačka 4 boda, Njemačka 2, Japan 0, Ukrajina 0.

Skupina D: Češka – Austrija 8:1 (1:0, 5:0, 2:1), Finska – Slovenija 12:0 (4:0, 4:0, 4:0).
Poredak: Češka 4 boda, Finska 4, Slovenija 0, Austrija 0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportoviSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!