Zimski sportovi

NHL: Anaheim i New Jersey došli do 3-1

Tomislav Pacak • četvrtak, 01.05.2003.

Postsezona iz snova i dalje traje za Anaheim Mighty Duckse - nakon "metle" prvacima Red Wingsima u prvom krugu, "moćne patke" došle su nadomak izbacivanja iz doigravanja Dallas Starsa, najbolje momčadi Zapada u regularnoj sezoni...

Ovoga puta Anaheimu je bio dovoljan jedan pogodak, jer je ponovno briljirao Jean-Sebastien Giguere. Vratar Anaheima obranio je svih 28 udaraca Starsa za svoj prvi play-off shutout u karijeri, što je bila konačna nagrada za sjajne nastupe koje je dosad pružao. Jedini gol kojeg su Giguere i "patke" trebali postigao je Mike Leclerc minutu i 47 sekundi prije kraja, dok su Starsi igrali s igračem manje. Anaheim ima priliku zaključiti seriju u subotu navečer u Dallasu, ili, ako će biti potrebno, u ponedjeljak kod kuće.

Na korak do konferencijskog polufinala je i New Jersey, koji je s 3:1 slavio protiv Tampe, povevši istim rezultatom i u seriji. Scott Stevens odlučio je zaigrati za Devilse, iako je u prošloj utakmici zadobio neugodnu ozljedu (pločica ga je pogodila u uho), a njegova prisutnost osjetila se ne samo u odličnoj obrani, već i na semaforu - Stevens je bio strijelac za goste. Uz njega, pogotke za pobjednike postigli su Gomez i Elias, dok je jedini strijelac za "munje" bio Jasson Cullimore. Martin Brodeur obranio je 25 udaraca za New Jersey.

NHL, srijeda 30. travnja: Tampa Bay - New Jersey 1:3 (1-3); Anaheim - Dallas 1:0 (3-1).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportoviSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!