Zimski sportovi

NHL: New Jersey u finalu Istoka

Tomislav Pacak • subota, 03.05.2003.

Po četvrti puta u osam godina, New Jersey Devilsi plasirali su se u finale istočne konferencije, ovoga puta zahvaljujući sinoćnjih 2:1 protiv Tampe, te ukupnih 4-1 u polufinalnoj seriji. U drugoj utakmici večeri, Vancouver je s 3:2 protiv Minnesote došao do (ne)dostižnih 3-1 u polufinalu Zapada...

Ukupnih 4-1 New Jerseya protiv Tampe možda izgleda lako, no "munje" nisu bile lagan protivnik, pogotovo ne sinoć, kada su se u East Rutherfordu držali do sredine trećeg produžetka. U regularnom dijelu susreta, golove su izmijenili Scott Niedermayer za Devilse i Nikita Aleksejev za Lightning, da bi nakon devet minuta trećeg produžetka Grant Marshall pospremio jedan "otpadak" u mrežu Johna Grahamea, koji je do tada bio sjajan s 46 obrana. Martin Brodeur, koji je u pet utakmica protiv Tampe primio samo osam golova, obranio je 38 udaraca "munja". New Jersey sada može mirno promatrati seriju Ottawe i Philadelphije (2-2) iz koje će dobiti svog protivnika u konferencijskom finalu.

Minnesota je ponovno imala sve u svojim rukama, i opet je uspjela sve "prosuti" u posljednjim minutama i produžetku. Marian Gaborik je s dva gola predvodio Wild u regularnom dijelu, no Canucksi su se uspjeli vratiti u egal pogocima Cookea i Jovanovskog, s time da je drugi gol Vanocuver postigao dvije minute prije kraja. U produžetku je veliku pogrešku napravio Filip Kuba koji je dobio četiri minute kazne zbog udaranja palicom u oko Todda Bertuzzija, a dvostruki power-play iskoristio je Brent Sopel pogotkom za 3:2 u utakmici i 3-1 u seriji.

NHL doigravanje, petak 2. svibnja: New Jersey - Tampa Bay 2:1 (3 pr.) (4-1); Minnesota - Vancouver 2:3 (pr.) (1-3).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportoviSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!