Zimski sportovi

SP u hokeju: Finci i Šveđani uvjerljivi, Slovenci ispali

Tomislav Pacak • subota, 03.05.2003.

Današnje utakmice na SP-u u hokeju na ledu nisu ponudile velika iznenađenja - Finska i Švedska "pregazile" su svoje protivnike, Bjelorusija i Slovenija oprostile su se od najjače divizije, dok je Njemačka u svom prvom nastupu u drugom krugu bila uvjerljiva slavivši protiv susjeda Austrijanaca s 5:1...

Remijem protiv Japana Slovenija je izgubila šanse za ostanak u najjačoj skupini, no mora se priznati da ni splet rezultata nije išao Slovencima na ruku. Naime, lanjski protivnici poput Italije ili Poljske sigurno su bili lakši nego SAD i Bjelorusija koji su ove godine "otpali" u borbu za ostanak. Ipak, ako im je utjeha, Slovenci su spriječili Japance da dođu do svoje prve pobjede na svjetskim prvenstvima, vrativši se iz minusa od dva pogotka. Ivo Jan postigao je presudni pogodak za 3:3, prije njega je dva puta za Sloveniju bio strijelac Tomaž Vnuk, dok je dva gola za Japan postigao Masatoshi Ito. Treba istaknuti i sjajnog Jira Niheija na golu Japana koji je obranio čak 44 pokušaja Slovenaca.

Nijemci su s 5:1 protiv Austrije dobro ušli u drugi krug natjecanja, a za sve golove zaslužni su različiti igrači - Soccio, Martinec, Kunle, Abstreiter, Morczinietz, dok je Oliver Jonas obranio 35 udaraca Austrijanaca, nadmudrio ga je tek Cristoph Brander. Finci su se oporavili nakon dva poraza, a njihovu goropadnost na svojoj koži osjetili su Ukrajinci. Kimmo Rintanen odigrao je utakmicu karijere - nakon što je s dva gola u prvoj trećini oslobodio suigrače napetosti, Rintanen je do kraja dodao još dva pogotka i pridružio tome jednu asistenciju.

Amerikanci su s 4:2 protiv Bjelorusije osigurali ostanak među najboljima, ujedno poslavši Bjeloruse u diviziju 1, samo godinu dana nakon što su ovi iznenadili Švedsku u četvrtfinalu ZOI u Salt Lake Cityu. Danci su se, izgleda, specijalizirali za iznenađenja samo protiv sjeverno-američkih ekipa, Šveđanima su bili lagan plijen - konačnih 7:1 za Švedsku zorno svjedoči o odnosu snaga na ledu.

Skupina E: Austrija - Njemačka 1:5; Ukrajina - Finska 0:9.

Skupina F: Latvija - Švicarska 2:4; Danska - Švedska 1:7.

Skupina G (za ostanak): Japan - Slovenija 3:3; Bjelorusija - SAD 2:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportoviSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!