Zimski sportovi

Svjetski skijaški kup stigao u Hrvatsku!

Bernard Jurišić • utorak, 14.10.2003.

Odličnu vijest danas je hrvatskim novinarima priopćio Vedran Pavlek, direktor hrvatske skijaške reprezentacije. Hrvatska će u sezoni 2004/05 biti domaćin najboljim svjetskim skijašima! Sljeme je dobilo "zeleno svjetlo" od Svjetske skijaške organizacije, a već je poznat i datum prve službene utrke Svjetskog kupa u povijesti, koja će se održati u našoj zemlji...

Pavlek je sa zadovoljstvom izjavio: "Dobivene su sve dozvole i sa zadovoljstvom mogu izvijestiti hrvatsku i svjetsku javnost - utrka Svjetskog skijaškog kupa u sezoni 2004/05 održat će se u Hrvatskoj". Svjetska skijaška organizacija (FIS) uvrstila je Sljeme u svoj kalendar za 20. siječnja 2005. godine, što ostavlja još dovoljno vremena da se obave baš sve potrebne modifikacije skijališta poviše Zagreba.

Još ove godine počet će se s većim zahvatima na i oko staze koja će početkom 2005. ugostiti najbolje svjetske skijaše i skijašice. U uređenje čitavog kompeksa na Sljemenu bit će utrošeno oko 50 milijuna kuna, a uz Hrvatski skijaški savez i Grad Zagreb, u financiranje projekta uključeni su i Vlada RH, te mnogobrojni zainteresirani sponzori i organizacije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportoviSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!