Ostali sportovi

Azena izjednačila u vrućem uzvratu

Goran Pervan • srijeda, 07.05.2003.

Odbojkašice Azene izjednačile su omjer u finalnoj seriji Prve lige odbojkašica. U drugoj utakmici finala Azena je pobijedila Mladost 3:2 u gostima i opet unijela neizvjesnost u završnicu.

Činilo se da će Azenina pobjeda biti i uvjerljivija jer su Velikogoričanke odigrale većinu susreta besprijekorno i bile nadmoćnije. No, Mladost je uspješno uzvratila u drugom i četvrtom setu, da bi konačno pokleknula u petom setu.

Slika 1 od 1.
Foto: Goran Pervan

MLADOST - AZENA 2:3
Dom odbojke Bojan Stranić. Gledatelja 500. Suci: Vedriš i Franolić (Zagreb).
Mladost: Zuanović 20 poena, Borčić, Gotovac, Mihaljević, Poparić, Anzulović 10, Dugandžić 9, Ščerbakova 2, Barun 22, Čeko, Tjurina 19, Dobrić.
Azena: Ušić 20, Bašić 2, Buđa 5, Štefančić, Reščić 4, Burić, Rendulić 15, Marina Novosel 20, Salopek, Margarita Novosel 2, Avlijaš 5, Bogović.
Setovi: 18:25, 25:20, 13:25, 25:17, 13:15.

Odlična utakmica i odličan dobitak za hrvatsku odbojku. Jer Mladost i Azena su pokazale da ne postoji više samo jedan dominantan klub u hrvatskoj ženskoj odbojci. Teško je u ovom trenutku ustvrditi tko će biti prvak Hrvatske. Ćinilo se da će to zbog iskustva ipak biti Mladost, no upravo je ova utakmica potvrdila da je Azena i dalje vrlo kvalitetna ekipa i da još ozbiljno računa na naslov.

"Možda je i prerano da su se ove mlade djevojke već sada uključile u borbu za naslov, ali pokazale su da su odlična ekipa. Odlično su reagirale na moje upute i jako sam zadovoljan. Opet sam oduševljen Sennom Ušić, koja je odigrala odlično u obrani i stvarno je igračica svjetske kvalitete. Mladost je već bila upisala pobjedu pa joj se to osvetilo. Nadam se da ćemo doći i do pete utakmice ", poručio je novi trener Azene Vladimir Janković, kojemu je jučer bio i rođendan pa su mu igračice poslije pobjede otpjevale poznati refren "Happy Birthday".

Upravo je smjena na klupi Azene bila jedan od ključnih elemenata pobjede gošći. Djevojke su pozitivno reagirale na tu promjenu i opušteno ušle u susret. Vrlo se brzo pokazalo da je Azena odlično raspoložena i možda je mogla i ranije pobijediti, ali mladostašice nise bez aduta. Iskusna Jelena Tjurina i odlična pucačica Katarina Barun često su vraćale susret u neizvjenost, no upravo su te igračice i griješile previše (posebice Barun).

Susret je riješen u najneizvjesnijem setu, dakako, petom, i to u trenucima kada je Marina Novosel postizala poene u nizu (ukupno osam poena samo u petom setu) i Mladost se više nije mogla obraniti.

Sljedeća utakmica igra se u subotu u 19 sati u Velikoj Gorici, no nova je dilema za trenera Mladostašica tko će voditi njegovu ekipu. Naime, Vinko Dobrić je također trener, odnosno izbornik muške reprezentacije koja ovog vikenda igra kvalifikacije za Europsko prvenstvo. A u subotu Hrvatska baš u 19 sati igra s Mađarskom...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

OdbojkaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!