Ostali sportovi

EP, kvalifikacije (m): Hrvati iznenadili Belgijance na startu

Danijel Kavelj • petak, 09.05.2003.

Pomlađena reprezentacija Hrvatske ugodno je iznenadila na početku drugog kruga kvalifikacija za Europsko prvenstvo, koje se održavaju u Zagrebu. Naši odbojkaši svladali su selekciju Belgije s uvjerljivih 3:0 i tako poboljšali svoje izglede za nastupom na turniru najboljih reprezentacija Starog kontinenta.

Hrvatska – Belgija 3:0 (25:23, 26:24, 25:18)
Zagreb, 9.5.2003., Dom odbojke Bojan Stranić
Gledatelja : 300
Suci : Locatelli (Italija) i Saifrid (Slovenija)

HRVATSKA: Ramadža, Momić 3, Polgar, D. Nojić, Sikirić 12, Kvesić, Vulin 4, Ž. Nojić (L), Omrčen 11, Zelić, Kovačević 8, Čošković 10. Izbornik: Vinko Dobrić
Pogreške za poen suparnika: 21

BELGIJA: Heynen 1, Roex 3, Hoho 2, Van Goethem 4, Wijsmans 17, Melis 1, Van Calster (L), Reijmen 7, Depestele, Shittu 7, Raymaekers, Roelandt 2. Izbornik: Krijnsen Appie
Pogreške za poen suparnika: 28

Slika 1 od 2.
Foto: Goran Pervan

Malo tko je vjerovao u uspjeh Hrvata, jer su nas isti ovi Belgijanci prije godinu dana jednostavno pomeli u prvom krugu kvalifikacija u Mađarskoj. Međutim, ovaj pomlađeni sastav predvođen izbornikom Dobrićem pokazao je veliku borbenost, ali i kvalitetu koju su potvrdili već u prvoj dionici kada su od minusa od 18:23 serijom od sedam poena preokrenuli rezultat u svoju korist.

U drugom setu opet su odbojkaši Belgije održavali prednost od četiri – pet poena sve do 16:20, kada su na scenu stupili Kovačević sa svojim servisima i Omrčen u bloku, za koje gosti nisu pronalazili rješenja.

Treći set donio je pravu rapsodiju hrvatskih odbojkaša, duetu Kovačević- Omrčen pridružili su se Sikirić i osobito Čošković koji je sa svojim servisima uništio Belgijance za krajnjih 3:0.


U drugom susretu odbojkaši Mađarske pobjedili su Bugarsku s 3:0 (25:23, 28:26, 25:20) i tako dodatno zakomplicirali situaciju u skupini A. Podsjetimo, nastup na EP-u osigurat će četiri pobjednika skupina i najbolja drugoplasirana selekcija.

Redoslijed: 1. Bugarska 7, 2. Mađarska 6, 3. HRVATSKA 6, 4. Belgija 5


Vinko Dobrić, izbornik Hrvatske: "Presretan sam zbog ove pobjede, jer je to pobjeda i hrvatske odbojke i naše mladeži. Dali su nam nadu u mušku odbojku i pokazali su da su veliki potencijal za budućnost. Za četiri godine ova će momčad biti spremna uzeti medalju i na velikim natjecanjima." Roko Sikirić, igrač Hrvatske: "Nemamo za sad neki veliki imperativ, želimo igrati što bolje, iako nam se vidi određena neuigranost. Opušteni smo i s takvim pristupom možemo daleko."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

OdbojkaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!