Zimski sportovi

NHL: Anaheimu i Ottawi početne prednosti

Tomislav Pacak • nedjelja, 11.05.2003.

Sinoć je NHL doigravanje došlo još jedan korak bliže svom vrhuncu - počela su konferencijska finala, a početne prednosti uknjižili su Anaheim, koji je kao gost u produžetku slavio u Minnesoti sa 1:0, te Ottawa koja je, kao i Anaheim, u produžetku pobijedila New Jersey sa 3:2...

Dvoboj Minnesote i Anaheima zasigurno nitko nije mogao očekivati u finalu iznimno jake zapadne konferencije, no, momčadima koje su iz doigravanja izbacile Colorado i Vancouver (Minnesota) odnosno Detroit i Dallas (Anaheim) zasigurno nitko ne može ništa prigovoriti. Minnesota je tako kao šesti nositelj vlasnik prednosti domaćeg leda, jer je Anaheim - sedmi. Dvije momčadi prikazale su u dosadašnjem dijelu natjecanja pomalo dosadan, strpljiv i discipliniran hokej, a od te filozofije nisu odustale niti sinoć, pa je prvih 60 minuta utakmice proteklo bez pravih prilika.

Ni prvi produžetak nije donio pobjednika, da bi konačno u 9. minuti drugog extra perioda Petr Sykora u gol pretvorio pogrešku Filipa Kube koji je izgubio pločicu u neutralnoj zoni. Inače, Sykora je bio strijelac i u petom produžetku otvarajuće utakmice drugog kruga protiv Dallasa. Da bi "moćne patke" uopće došle do prilike za pobjedu, najzaslužniji je ponovno briljantni Jean-Sebastien Giguere koji je obranio svih 39 udaraca Wilda. Giguerov shutout u produžecima traje već 160 minuta, što je samo dvije minute manje od NHL rekorda kojeg drži Patrick Roy iz 1997. godine. Ducksi ove postsezone imaju učinak 5-0 u produžecima, a 9-1 u utakmicama koje su odlučene s jednim golom razlike.

Ottawa, pak, ima stopostotan učinak u utakmicama u kojima zabije gol, a na nesreću New Jerseya, Senatorsi su sinoć zabili - tri. Chris Neil i Todd White donijeli su rano 2:0 vodstvo domaćima, ali Devilsi su pokazali jak karakter vrativši se u egal preko Joe Nieuwendyka i Jaya Pandolfa. Strijelac zlatnog pogotka u četvrtoj minuti produžetka bio je Shaun van Allen, inače član "checking" linije, koji nije zadužen za postizanje pogodaka. Allenu je to prvi play-off pogodak u 55 natupa. Patrick Lalime obranio je 32 udaraca Devilsa, po 11. puta primio je dva ili manje gola u play-offu što je NHL rekord.

NHL, subota 10. svibnja: Ottawa - New Jersey 3:2 (pr.) (1-0); Minnesota - Anaheim 0:1 (2 pr.) (0-1);

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportoviSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!