Ostali sportovi

Mladostašice obranile naslov

Danijel Kavelj • srijeda, 14.05.2003.

Pobjedom nad Azenom rezultatom 3:0 u četvrtoj finalnoj utakmici Prvenstva Hrvatske, odbojkašice Mladosti obranile su naslov prvakinja. Zagrepčanke su dominirale u sva tri seta i time dokazale da su zasluženo najbolja ekipa u Hrvatskoj.

Mladost – Azena Solidum 3:0 (25:17, 26:24, 25:15)

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Zagreb, 14.5.2003., Odbojkški dom Bojan Stranić
Gledatelja: 1000
Suci: Milinović i Hranić (oba Zagreb)

MLADOST: Zuanović 11, Borčić 1, Mihaljević (L), Poparić, Anzulović 8, Čutura, Dugandžić 8, Ščerbakova 3, Barun 13, Čeko, Tjurina 13, Dobrić. Trener: Vinko Dobrić
Pogreške za poen suparnica: 16

AZENA SOLIDUM: Salopek, Buđa 4, Štefančić, Bašić 3, Reščić 1, Burić, Rendulić 6, Novosel Mari. 6, Ušić 13, Avlijaš 5, Novosel Marg. 2, Bogović. Trener: Vladimir Janković
Pogreške za poen suparnica: 14


Iako su Velikogoričanke imale vrlo bučnu podršku u Odbojkaškom domu, u Zagreb je pristiglo čak pet autobusa navijača, nisu uspjele pružiti veći otpor iskusnijem sastavu Mladosti. Od samog početka susreta domaće igračice predvođene odličnom Tjurinom nametnule su svoju igru i brzo riješile prvu dionicu u svoju korist. U drugom setu pridružile su se i Zuanović i Barun, pa ni prijetnja Azene kada su od 24:18 napravile šest uzastopnih poena na kraju nije pomogla. Zadnja dionica je bila samo potvrda pobjede Mladostašica i početka velikog slavlja.


Katarina Barun, igračica Mladosti : "Malo smo popustile u drugom setu, ali smo se brzo izvukle. Očekivala sam više od Azene, ne znam što im se dogodilo. Mislim da smo na kraju zasluženo pobjedile i osvojile naslov prvakinja Hrvatske."

Vladimir Janković, trener Azene: "Zaslužena pobjeda Mladosti, imali smo mogućnost u drugom setu, koju nismo iskoristili. Ove cure su veliki potencijal, ali i dobitak za hrvatsku odbojku. Vidi se veliki pomak na terenu, međutim logistika nije na toj razini."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

OdbojkaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!