Zimski sportovi

NHL: New Jersey poveo u finalu

Tomislav Pacak • srijeda, 28.05.2003.

Zahvaljujući Jeffu Friesenu i Martinu Brodeuru, New Jersey Devilsi poveli su sa 1-0 u velikom Stanley Cup finalu iskoristivši prvu prednost domaćeg leda. Njihovi suparnici, Anaheim Mighty Ducksi, izgledali su "zahrđalo" nakon deset dana odmora, najdužeg kojeg je ikad imao Stanley Cup finalist...

Danima se pričalo o Jeanu-Sebastienu Gigueru, vrataru Anaheima, kao glavnom čovjeku kalifornijske momčadi, i Giguere nije razočarao, ali napad Anaheima jest. Obrana New Jerseya zaustavila je goste na samo 16 udaraca, od toga po četiri u prva dva perioda igre. Pobjednički pogodak, svoj četvrti u ovogodišnjem play-offu, postigao je Jeff Friesen u drugoj trećini. Friesen je, inače, bivši igrač Ducksa, i očito, iskoristio je svoje iskustvo igranja na treninzima protiv Giguera. Napad Anaheima, na kojem se zaista osjetio dug period neigranja, bio je u potpunosti "sterilan", a i ono malo udaraca koje su "patke" uspjele uputiti na gol obranio je Martin Brodeur.

Brodeur je obranio 16 udaraca za svoj prvi shutout u finalu, 18. u karijeri u doigravanju, čime je drugi na vječnoj ljestvici iza netom umirovljenog Patricka Roya. Grant Marshall dodao je drugi pogodak, također u drugoj trećini, da bi konačnih 3:0 postavio Friesen pogotkom u praznu mrežu. Ducksi će priliku za popravak imati već u petak navečer.

Stanley Cup finale: New Jersey - Anaheim 3:0 (1-0);

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportoviSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!