Zimski sportovi

Patrick Roy otišao u mirovinu

Tomislav Pacak • srijeda, 28.05.2003.

Jedan od najvećih vratara u NHL svih vremena, Patrick Roy, odlučio se oprostiti od aktivnog igranja hokeja na ledu, prvenstveno zbog zdravstvenih problema. Njegov klub, Colorado Avalanche, izgubio je fantastičnog golmana i lidera, uostalom, na gubitku je cijeli hokej...

U 18 godina u National Hockey League, Roy je oborio mnoge vratarske rekorde, dovoljno je, zapravo, reći da je vratar s najviše NHL pobjeda u povijesti (551), i da je tri puta osvojio Conn-Smyth trofej namijenjen najkorisnijem igraču doigravanja. U svojoj kolekciji, uz mnoge druge vratarske i igračke nagrade, Kanađaninu su zasigurno najdraža četiri Stanley Cupa, po dva je osvojio s Montreal Canadiensima i Colorado Avalancheom. Roya su na mirovinu primorali kronični problemi s kukom, zbog kojih nije bio na svojoj razini ove sezone, i zbog kojih se muči već četiri godine. S 37 godina na plećima, i sa svim mogućim ostvarenjima ostvarenima, Roy je procijenio da bi još jedna sezona, na koju po ugorovu ima pravo, bila nepotrebna patnja.

Colorado je tako, nakon ispadanja od Minnesote u prvom krugu, doživio još jedan šok, jer nadomjestiti ponajboljeg vratara u povijesti zasigurno neće biti lako. Priliku će dobiti Švicarac David Aebischer, a jednog dana možda i Jonathan Roy, najstariji sin Patricka, koji će kao iznimno nadareni vratar od iduće sezone braniti u Quebecu (niža liga od NHL-a). Nadajmo se da će Jonathan uspjeti barem donekle jednog dana nadomjestiti velikog oca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportoviSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!