Zimski sportovi

NHL: Opet produžetak, opet pobjeda Anaheima

Tomislav Pacak • utorak, 03.06.2003.

Sve što Anaheim treba učiniti u regularnom dijelu utakmice jest odigrati neriješeno - u produžetku će ionako pobjediti. "Moćne patke" iz Anaheima sinoćnjom su 1:0 pobjedom, u produžetku, slavile protiv New Jerseya drugi puta u nizu, i tako izjednačile seriju Stanley Cup finala na 2-2...

Nakon što je prije dva dana junak, strijelac zlatnog pogotka u produžetku, bio Ruslan Salei, sinoć je ta čast pripala Steveu Thomasu. 39-godišnji napadač Mighty Ducksa postigao je jedini pogodak na utakmici u 39. sekundi produžetka, pospremivši u gol "odbijanac" nakon udarca Samuela Pahlssona. Anaheimu je to sedma pobjeda u produžetku ove postsezone (bez poraza), dok Devilsi imaju dvije pobjede i četiri poraza. Još impresivnije, od 14 pobjeda, Anaheim je deset izborio u produžetku ili u posljednjih pet minuta utakmice, a 12 utakmica Ducksi su dobili s jednim pogotkom razlike, što zaista dovoljno svjedoči o karakteru kalifornijske momčadi.

Naravno, teško bi bilo kakav karakter pomogao domaćima da na golu nemaju Jeana-Sebastiena Giguerea. Vratar "moćnih pataka" odigrao je svoju najbolju utakmicu u finalu, i natavio briljantan niz u ovogodišnjem doigravanju - obranio je svih 26 udaraca "vragova", i produžio niz nesavladivosti u produžecima na 168 minuta i 27 sekundi. Sljedeća, pivotalna peta utakmica, igra se u East Rutherfordu, dok će Anaheim ponovno biti domaćin Stanley Cup finala u subotu, kada je na rasporedu šesta utakmica.

Stanley Cup finale: Anaheim Mighty Ducks - New Jersey Devils 1:0 (pr.) (2-2);

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportoviSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!