Zimski sportovi

Pavlek: Ništa ne skrivamo u vezi Janice

Tomislav Pacak • utorak, 07.10.2003.

Direktor hrvatske skijaške reprezentacije, Vedran Pavlek održao je danas konferenciju za novinare na zračnoj luci Pleso u vezi nove operacije najbolje hrvatske sportašice svih vremena, Janice Kostelić...

"'Nemamo razloga ništa skrivati. Želimo razjasniti cijelu situaciju kako bi zustavili širenje lažnih informacija'', izjavio je Pavlek, detaljno potom objasnivši "povijest" Janičine posljednje četiri operacije.

Janica je po završetku prošle skijaške sezone po prvi puta operirala taj nesretni menisk, ali ni ta, kao ni iduće dvije operacije, nisu u potpunosti otklonile bol koju Janica osjeća u desnom koljenu. Nakon konzultacija sa vodećim svjetskim stručnjacima, od kojih su neki bili za, a neki protiv nove operacije, pala je odluka da Janica opet ide pod "nož".

Operaciju je sinoć izveo Dr. Schenk, a uz cistu je ostranjeno i nekoliko komadića hrkavice, od kojih je jedan do sada bio "nevidljiv" na snimkama. Trostruka olimpijska pobjednica ostat će na rehabilitaciji u Schrunsu najmanje četiri tjedna prema Pavlekovim riječima, a u drugoj polovici studenoga mogla bi započeti s treninzima.

"Ne želimo ništa riskirati. Nije bitno vrijeme oporavka, najvažnije je da se Janica posve oporavi", završio je Pavlek, dodavši kako se prvi nastupi u Svjetskom kupu mogu očekivati početkom nove godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportoviSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!