Zimski sportovi

Prekid susreta Medveščak - Zagreb

Damir Gluhak • nedjelja, 21.12.2003.

Derbi utakmica Prvenstva Hrvatske između najjačih i najtrofejnijih momčadi, Medveščaka i Zagreba, prekinuta je nakon nepunih osam minuta igre...

Kapetani momčadi Medveščaka (Gojanović) i Zagreba (Jelinek) doveli su utakmicu do prekida. Zagrebov kapetan je s klupe za kažnjene igrače izletio na led i naletio palicom na glavnog suca. Sudac je uspio pobjeći u svlačionicu, a čovjek koji je vjerojatno danas zadnji puta bio kapetan Zagreba nastavio je obračun sa svima koji su ga pokušavali urazumiti.

Slika 1 od 2.
Foto: Damir Gluhak

Još nekoliko minuta trajalo je natezanje ostalih igrača i pomoćnih sudaca koji su smirivali strasti. Nakon toga su se igrači Medveščaka povukli s leda i spiker je za publiku i igrače Zagreba objavio da je susret završen.

Prekid je inicirao Damir Gojanović. Brutalno je i bezrazložno nakon sučevog zvižduka naletio na jednog igrača Zagreba. Pomoćni je sudac pokušao smiriti incident, ali je Gojanović to iskoristio da prebaci protivniku dres preko glave i hladno ga nastavio udarati. To je iniciralo niz sitnijih obračuna i ulazak svih na led s jedne i druge klupe, te spomenuti nasrtaj Jelineka na suca.

Treba naglasiti da je takozvani cross-checking jedna od prljavijih stvari u hokeju, a sudac osim kacige obično nema nikakvu zaštitu. Sreća je da se sudac uspio izmaknuti Jelineku, pa vjerovatno nije doživio teže ozljede. U nekim drugim sportovima takav nasrtaj se kažnjava i višegodišnjom suspenzijom.

Tučnjave su sastavni dio hokeja, ali nasrtaj na suca i premlaćivanje obično nemaju veze sa sportom. Nažalost, činjenica je da se na gotovo svakoj utakmici ovih suparnika događaju slične scene, ali se uglavnom ne poduzima ništa da bi incidenti bili spriječeni. Izgubila su oba kluba i publika uskraćena za dobru utakmicu.

Zagreb je odlično ušao u utakmicu i u 59. sekundi iskoristio preko Lovrenčića igrača više na ledu. Uslijedila su tri dvojbena isključenja igrača Zagreba i disciplinska kazna od deset minuta kapetanu Zagreba zbog prigovora. Nakon te odluke glavnog suca doslo je do incidenta, a nakon toga i prekida susreta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportoviSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!