Ostali sportovi

Hrvatski odbojkaši od 0:2 do pobjede u Rigi!

Goran Pervan • nedjelja, 07.09.2003.

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija pobijedila je Latviju u gostima sa 3:2 (20:25, 18:25, 25:23, 25:23, 15:13). Ni veliki zaostatak od 0:2 u setovima, nije spriječio novu mini-senzaciju naše pomlađene reprezentacije...

Bio je to prvi korak Hrvatske u takoreći pretkolu kvalifikacija kvalifikacija Olimpijskih igara. I nije pogrešno napisano, nego se doista radi o izrazito trnovitom putu ka atenskom Olimpu.

Jer dvoboj Hrvatske i Latvije je eliminacijsko kolo, pobjednik ulazi u pretkvalifikacijski turnir u Finskoj (19.-23. studenoga), a pobjednik na tom turniru u Finskoj će pak izboriti nastup na "pravom" kvalifikacijskom europskom turniru u Njemačkoj (5. - 10. siječnja sljedeće godine). S tog njemačkog turnira opet će tek pobjednik otići izravno u Atenu!

Jednostavnijim rječnikom rečeno, Hrvatska nema gotovo nikakvih šansi da doista i vidi Olimpijske igre uživo, ali dakako da je svaki međunarodni nastup za našu mladu ekipu starog lisca Vinka DObrića itekako važan.

Nadajmo se da će reprezentacija obraniti ovu pobjedu iz Rige u Zagrebu 20. rujna kad se igra uzvrat, a potom tko zna, zašto ne iznenaditi i u Finskoj...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

OdbojkaSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!