Ostali sportovi

Milano: Skelini glatko prošli dalje

Laura Novak • nedjelja, 24.08.2003.

Od četiri hrvatske posade koje su nastupile prvoga dana SP u Milanu, samo su braća Skelin pobijedili u svojoj skupini i tako izravno ušli u polufinale. Ostali će imati utrku više; neki planirano, drugi baš i ne. Mirna Rajle-Brođanac morat će u repesaž. Očekivali smo da će to izbjeći, ali je u kvalifikacijama izgubila od Kineskinje, bila je druga.

Već od starta Kineskinja je krenula naprijed, Mirna je pokušavala, ali je nije uspjela stići. Dojam je da nije uspjela izvući maksimum snage. Osječanka nakon utrke nije bila jako razočarana: "Ja sam upozoravala da je ta Kineskinja dobra, vi ste svi smatrali da sam pesimist. No, bila sam realna i znala sam njene vrijednosti. Ipak je ona osvojila zlato na SP do 22 godine. Vjerujte, bila sam 100% u utrci i odradila sam je kako sam tada mogla. Srećom, još ima i prostora i vremena da se to poboljša. Ovaj poraz neće utjecati na moje samopouzdanje. Imam dosta iskustva, dosta jakih utrka iza sebe. Jedna lasta ne čini proljeće. Cilj ostaje isti - finale".

Braća Skelin su bez problema pobjedom ušli izravno u finale. To smo i očekivali, ipak su oni ozbiljni kandidati za odličje. Nakon utrke Nikša je rekao: "Grupa nije bila teška. Čak nismo niti morali ići jako. Odredili smo jedan ritam i držali ga cijelo vrijeme. Bio je to tek trening za jače utrke koje nas očekuju. Na početku su Rusi i Egipćani nešto pokašali, ali već nakon 200 metara odvojili smo se za dvije dužine i praktički smo proveslali stazu."

Dvojac na pariće u Milano nije ni došao s izraženim ambicijama za visok plasman. Bez zajedničkih priprema, s malo zajednički odveslanih kilometara. Njihov današnji plasman je ipak očekivan. Četverac je veslao dobro i treće mjesto je željeni rezultat. Znalo se da su Englezi i Slovenci bolji. Treće mjesto bi uz malo sreće pri ždrijebu repesažnih utrka omogućilo lakšu skupinu u repesažu.

Sutra će u kvalifikacijama nastupiti osmerac i četverac s kormilarom. Osmerac ima problema, jer se Krešimir Čuljak žali na bolove u leđima. Liječnički pregled otklonio je mogućnost poteškoća sa živcem ili diskom kralježnice. Čuljak ne trenira već tri dana, i sutra će ga u kvalifikacijama zamijeniti Ivan Jukić. "Čuljak nam je važan i čekat ćemo ga do polufinala. Sutra imamo u skupini Kanađane, koji su favoriti čak i za zlato. Odlučio sam da ga zamijeni Jukić, veslat će sutra, a ako treba i u repesažu. Procjena je da će Čuljak biti spreman za polufinale", rekao je trener osmerca Nikola Bralić.

Rezultati:
Kvalifikacije:
LW1x:
1. Li Qian (CHN) 7:45.67
2. Mirna Rajle - Brođanac (CRO) 7:51.57
M2-:
1. Siniša Skelin, Nikša Skelin (CRO) 6:43.88
M2x:
1. Sebastian Vieilledent, Adrien Hardy (FRA) 6:19.84
4. Ivan Jukić, Bojan Žugić (CRO) 6:35.19
M4-:
1. Velika Britanija 5:59.87
3. HRVATSKA 6:12.30
(Marko Dragičević, Damir Vučičić, Danijel Bajlo, Hrvoje Marić)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportoviSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!