OI 2000

Kina kaznila 40 sportaša neodlaskom na OI

Boris Bilas • srijeda, 06.09.2000.

Olimpijski komitet NR Kine odlučio je udaljiti 40 sportaša iz svoje olimpijske momčadi zbog sumnje da bi na OI mogli pasti na doping testu. Službeni liječnik MOO-a Patrik Schamasch rekao je da su u MOO dobili samo formalnu obavijest o povlačenju sedam veslača zbog problema s dopingom dok se razlozi povlačenja ostala 33 sprtaša još ne znaju. Ali, izgleda kako je odluka da se kineski tim, koji broji 310 sportaša i sportašica, smanji za čak 10% objava totalnog rata dopingu, pogotovo ako se zna da Olimpijske vlasti konačno imaju mogučnost testiranja i otkrivanja zloglasnog dopinga EPO-a koji povećava izdržljivost i broj crvenih krvnih stanica.

Potpredsjednica MOO-a Anita DeFrantz pozdravila je odluku kineskih vlasti: "Ovo je upozorenje svim sportašima koji žele doći na Igre sa dopingom u svom tijelu...ostanite kod kuće." "Ovi sportaši su po mome mišljenju kukavice i koristili su stvari koje nisu smjeli te je Kineski Olimpijski Odbor učinio jedinu moguću stvar koju je mogao ućiniti, ostavio ih je kod kuće", rekla je DeFrantz na završetku svog komentara.

Međunarodna veslačka federacija potvrdila je da su Kinezi otkazali nastup sedmorice od ukupno 17 veslača koji su trebali nastupiti na OI.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

OI 2000
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!