Zimski sportovi

Medveščak svladao Slaviju

Damir Gluhak • nedjelja, 07.12.2003.

U utakmici Interlige u hokeju na ledu Medveščak je pobijedio Slaviju M Optima 2:1 (1:0, 1:1, 0:0). Do ove utakmice sastavi su bili izjednačeni na tablici u diobi posljednjeg i pretposljednjeg mjesta. "Medvjedi" su željeli uzvratiti gostima za visoki poraz od prije dvadesetak dana u Ljubljani...

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Utakmica je počela vrlo žestokim okršajima i s dosta opreza u napadu, više gledajući da se protivniku ne pruži prilika za kontranapad. U prvih desetak minuta Slavija je bila opasnija po Ulčara, ali više udarcima iz daljine. Medveščak je tek negdje pod kraj uspio uspostaviti svoju igru, ali ne toliko svojom zaslugom, koliko sve češćim isključenjima gostiju. U 16. minuti kod igre s igračem više drugi domaći napad sije paniku pred golom Simšiča, ali Kos nije uspio ubaciti pak u prazan gol. Na kraju trećine nakon četvrtog pokušaja domaćih s igračem više, Brumerčik je dugo imao pak i već pri isteku vremena dodao do Gojanovića koji prekrasno diže pak iz vrlo teške pozicije preko ramena Simšiča. Burni prosvjedi gostiju zbog eventualnog isteka vremena upućeni sucima potrajali su nekoliko minuta, što je rezultiralo čak i gužvom na putu u svlačionicu, ali pogodak je priznat.

Još su se gledatelji okupljali za nastavak kada je junak utakmice kapetan Gojanović primio sjajnu asistenciju od Kosa. Vratar je prvi udarac odbio pa je Gojanoviću bilo lako odbijeni pak "pospremiti" za 2:0. No slavlje je trajalo samo minutu, jer su Slovenci odmah uzvratili preko Slaka i postavili konačan rezultat. Nakon svega pojačale su se grubosti i suci su morali više igrača slati na klupu za kažnjene. Nešto pokušaja iz daljine pohvatali su odlični vratari, ali nije bilo izrazitih prilika.

U posljednju trećinu se tako ušlo s jednim pogotkom prednosti za domaće, što je natjeralo goste da više riskiraju u napadu. Takva igra im je donijela nekoliko prilika i pogođenu prečku gola preko bivšeg "medvjeda" Beribaka. U 46. minuti došlo je do naleta Kosa na Stipaniča koji je ostao nepomično ležati uz ogradu. Nakon ukazane pomoći na ledu, gostujući igrač je na nosilima iznesen s leda i sportski ispraćen pljeskom, a Kosa je sudac isključio na svega dvije minute. Gosti su zahtijevali težu kaznu, no sudac je nije dosudio i igra se nastavila. "Medvjedi" su se "zabili" u svoj dio leda i pokušavali nešto kontranapadima. Ulčar je imao sve više posla, no odlično je odbijao sve napade. Posljednjih nekoliko minuta naši nisu radili izmjene, nego je prvi napad sa Slovacima odigrao gotovo šest minuta u cjelini. Oba trenera su pozvala po time-out i u posljednjoj minuti gostujuća ekipa povukla je vratara, no rezultat je ostao nepromijenjen.

Oko 300 gledatelja je velikim pljeskom pozdravilo domaću ekipu koja je bila bolja taman za pogodak i zasluženo pobijedila. Pobjedom su se pomaknuli za tri mjesta na tablici i goste ostavili na dnu. Novu utakmicu "Medvjedi" igraju u utorak u Ljubljani protiv Olimpije.

Poredak: 1.Dwory Sa Unia 25 bodova (u 11 utakmica), 2. Wojas Podhale 20 (12), 3. Olimpija 19 (11), 4. Alba Volan 18 (11), 5. Acroni 15 (10), 6. Medveščak 14 (11), 7. DAC 13 (11), 8. GKS Tychy 12 (10), 9. Slavija M Optima 11 (10).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportoviSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!