Zimski sportovi

Unia "slomila" Medveščak

Damir Gluhak • nedjelja, 14.12.2003.

U do samog kraja vrlo neizvjesnoj utakmici na klizalištu Velesajam u Zagrebu Medveščak je izgubio 3:2 od vodeće momčadi lige, poljske Unie.

Domaći igrači su na led izašli osjetno oslabljeni, prije svega zbog neigranja odličnog vratara Anže Ulčara, zbog ozljede mišića. Vrlo dobro ga je zamijenio veteran Drago Ljubić s brojem 38, što je ujedno broj njegovih godina.

Prva trećina je donijela dosta prilika pred golom "medvjeda", ali bez realizacije. Domaći su uglavnom pokušavali u protunapadima, ali je bilo vidljivo da osim prvog (slovačkog) napada ne mogu ništa zakuhati pred Jaworskim.

Zato je nastavak donio pet golova i na kraju se pokazalo konačan rezultat. Poveli su Poljaci u 24. minuti, ne prejakim bendi-udarcem s plave linije iskusnog Jaceka Zamojskog. Okupljenih 300 gledatelja je utihnulo i činilo se da počinje odvajanje Unie. Sudac je bacio pak, Chovanec se za nj izborio, unio u protivničku trećinu, dodao ga Longaueru, on prebacuje za Šlamiara, koji iz neposredne blizine pogađa. Jednostavna akcija i izjednačenje nakon samo desetak sekundi. "Medvjedi" su nakon svega goropadno nastavili i u novom ulasku Slovaka na led Chovanec otklizava iza gola, skriva pak vrataru, kratko dodaje do Šlamiara, koji ga ponovo sprema iza poljskog vratara i Medveščak senzacionalno vodi 2:1. Veliko veselje i ples na ledu pokazali su koliko im je stalo do pobjede protiv favoriziranog protivnika. Utakmica je nastavljena i vrlo kratko su Poljaci bili u lošijem rezultatskom položaju. Jedan izgubljeni pak na sredini, solo-prodor Daniela Laszkiewicza, udarac iz daljine i do tada odličnom Ljubiću pak lagano curi u gol.

Rezultatska izjednačenost je potrajala do 36. minute kada Unia vuče polukontru "dva na jedan" preko Leszeka Laszkiewicza, pokušaj blokiranja dodavanja Kužnara nije uspio i ponovo Daniel Laszkiewicz lako sprema iza Ljubića.

Medveščak je pao u igri nakon primljenog trećeg gola što se nastavilo gotovo cijelu treću trećinu. Poljaci su kontrolirali pak i vrijeme, te za razliku od domaćih stvarali prilike, ali je Ljubić zatvorio vrata i ostao siguran do kraja. Najveću priliku za riješiti utakmicu Poljaci su imali osam minuta do konca kada je Ljubić obranio dva udarca "jedan na jedan" Filipiju.

Trener Igrini pozvao je svojih pola minute predaha u 55. minuti. Do tada podređeni "medvjedi" kao da se bude iz zimskog sna i navaljuju na poljskog vratara, koji "skida" dvije-tri izgledne prilike. Na minutu i pol poslije osvojenog bulija domaći golman isklizava s leda da uđe šesti igrač. Poljski vratar Jaworski je prvo zaustavio nogom pokušaj Longauera uz pomoć vratnice, a nakon toga spektakularnom obranom u ležećem položaju brani pokušaj prema kutu njegovog gola. Ako su se do sada protivnici Medveščaka žalili na suđenje protiv njih, linijski sudac je nesvjesno klizaljkom i tijelom pomogao da Unia iznese pak iz trećine i opasnost mine. Bitno je napomenuti da su gosti zadnju minutu imali igrača manje na ledu zbog isključenja.

Zasluženom pobjedom hokejaši Unie uzvratili su Medveščaku za poraz u prvom gostovanju Zagrepčana u Poljskoj kada su iznenađujuće izgubili nakon izvođenja kaznenih udaraca. Ovim porazom Medveščak je ostao na sedmom mjestu i 27. prosinca u Ledenoj dvorani protiv izravnog konkurenta, mađarskog DAC-a iz Dunaujvarosa, ima priliku popraviti položaj na ljestvici.

Poredak: Dwory SA Unia 30, Olimpija 22, Wojas Podhale 20, Jesenice 18, Alba Volan 18, GKS Tychy 16, Medveščak 16, DAC 14, Slavija M Optima 11 bodova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportoviSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!