Ostali sportovi

Mladostašima gradski derbi

Danijel Kavelj, Ivan Stipčić • subota, 04.10.2003.

Na otvaranju nove sezone odbojkaši Mladosti svladali su momčad Zagreba s uvjerljivih 3:0 (25:20, 25:16, 28:26). Gradski derbi na kraju nije ispunio očekivanja malobrojnih zaljubljenika u odbojku, iako su najave gostiju govorile o mogućem iznenađenju, mladostaši su sigurnom igrom u sva tri seta došli do pobjede.

MLADOST – ZAGREB 3:0 (25:20, 25:16, 28:26)

Zagreb, 1. kolo, dvorana "Bojan Stranić", Gledatelja : 100, Suci: Pavelić i Berić (oba Zagreb)

MLADOST: Radoš 3, D. Nojić 14, Sorić, Ž. Nojić 1, Radošević, Kurteš, Ćuk 17, Trgo 11, Strelec (L), Jureša, Osmokrović 1, Bašelović 3.
Trener: Nenad Komadina.
Pogreške za poen suparnika: 18.

ZAGREB: Vlašić, Momčilović, Rosandić, Perić 17, Steinocher 10, Fabić 3, Trimčevski 8, Mojaš, Vidaković 4, Šećibović 1, Novak, Slamić (L).
Trener: Alan Šerbić.
Pogreške za poen suparnika: 27.

Slika 1 od 1.
Foto: Goran Pervan

Prvi set donio je neizvjesnost samo do rezultata 7:7, kada domaćini zahvaljujući raspoloženom Trgu i nekoliko neprisiljenih pogrešaka zagrebaša rade seriju od pet poena, što se pokazalo nedostižnim za goste iz Trnskog. U drugoj dionici, odličnom Trgu priključio se i ovogodišnja prinova iz Bijeljine, Anđelko Ćuk, koji je sa nekoliko poteza pokazao da će biti veliko pojačanje za momčad Mladosti.

Nešto više drame gledatelji su vidjeli u trećem setu. Domaćini su održavali prednost od tri, četiri poena sve do 16:12, kada Vidaković i Perić poravnavaju, a kod 21:23 i dovode u vodstvo Zagreb. Međutim, pogreške su opet odnijele vodu na mlin mladostašima, što oni nisu propustili realizirati za konačnih 28:26.

Unatoč porazu, Zagreb je pokazao da je dobra momčad, što su na svojoj koži protekli vikend osjetili i favorizirani Karlovčani, koje su izbacili iz završnice Kupa.


Slika 2 od 2.
Foto: Goran Pervan

Alan Šerbić, trener Zagreba : "Bila je ovo odlična utakmica. Nakon što smo u Kupu iznenadili Karlovac, nadali smo se da bi mogli pomrsiti račune i Mladosti. Imali smo priliku, međutim moji igrači su bili preemotivni i nisu znali iskoristiti šansu. Nadam se da ćemo u narednim utakmicama pokazivati više nego danas i da ćemo sve češće ponavljati igru kao protiv Karlovca."

Tomislav Steinocher, kapetan Zagreba : "Mogli smo uzeti set, međutim bili smo prenervozni u odlučujućim trenucima. Objektivno, Mladost je jača, imaju bolje uvjete za rad. Drago mi je što smo im zaprijetili i dokazali drugima da se može igrati s njima."

Željko Nojić, kapetan Mladosti : "Osjetila se neuigranost, puno je novih igrača u momčadi. Prva dva seta su bila zadovoljavajuća, međutim možemo i moramo bolje od ovoga. Kažem, treba nam još malo vremena da se uigramo, onda ćemo biti pravi."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

OdbojkaSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!