Zimski sportovi

NHL: Detroit uzeo bodove Vancouveru

Maša Babić • petak, 17.10.2003.

U noćašnjoj vrlo napetoj utakmici Red Wings su «ispred nosa» uzeli bodove Canucksima. Najviše se toga događalo u prvoj trećini kada su poveli Canucksi odmah u 2. minuti. Pred kraj prve trećine pala su tri gola u svega 5 minuta što je dovelo do izjednačenja rezultata.

Zadnji i odlučujući gol zabio je za Detroit Ray Whitney u predzadnjoj minutu zadnje trećine držeći u neizvjesnosti 20 000 posjetitelja u Joe Louis areni. Igrači Detroita bili su učinkovitiji i u iskorištavanju brojčane nadmoći, pa su tako iskoristili dvije od 4 prilike, a Vancouver niti jednu od 3. Slavlje domaćina bilo je veće tim što su posljednje dvije utakmice protiv Vancouvera izgubili.

Colorado se pak nakon kiksa protiv St. Louisa vratio u igru te pobjedio u gostima Minnesotu još jednom «petardom». Istakli su se Forsberg sa jednim glolom i jednom asistencijom te Blake sa dvije asistencije, a za «točku na i», odnosno zadnji gol potrudio se Selanne sam bez pomoći suigrača. Za dva gola Minnesote pobrinuli su se Daigle (iz power playa) i Hendrickson.

NHL, četvrtak, 16. listopada: NY Rangers – Atlanta 0:0, Tampa Bay – Phoenix 5:1, Columbus – Chicago 2:1, Detroit – Vancouver 3:2, Montreal – Pittsburgh 4:1, New Yersey – Toronto 2:2, Minnesota – Colorado 2:5, Nashville – St. Louis 4:1, Edmonton – Buffalo 4:1, San Jose – Philadelphia 0:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportoviSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!