Ostali sportovi

Mladost - T. Azena: Domaće uvjerljive

Danijel Kavelj • utorak, 21.10.2003.

Odbojkašice Mladosti pobijedile su, u prvom susretu 5. kola prvenstva Hrvatske, ekipu Tifon Azene s 3:0. "Repriza" prošlosezonskog finala doigravanja i Kupa i ovaj je put pripala domaćim igračicama, koje su osim prvog seta, kada su gošće u jednom trenutku priprijetile, dominirale do kraja u svim segmentima igre.

Mladost Lipovac - Tifon Azena 3:0 (25:23, 25:19, 25:19)

Zagreb, 21. 10. 2003. Dvorana Bojan Stranić, 700 gledatelja
Suci: Medač i Peršić (oba Rijeka)
Mladost Lipovac: Zuanović 13, Gotovac, Poparić, Prnjak 12, Reščić, Škegro, Dugandžić 7, Novosel 14, Barun 13, Čeko, Pehar, Cigić (L)
Trener: Nino Matjačić
Tifon Azena: Se. Ušić 17, Bašić, Buđa (L), Janković 6, Čvrljak 1, Delić 5, Rendulić 6, Mudrovčić, Si. Ušić, Avlijaš 4, Salopek, Bogović
Trener: Vladimir Janković
Pogreške za poen suparnica: Mladost Lipovac 22, Tifon Azena 16

Iako su obje ekipe nastupile u izmijenjenim sastavima u odnosu na prošlu sezonu, "mladostašice" su pokazale da su ovom trenutku bolje. Prvi set je donio i najviše neizvjesnosti. Domaće igračice su imale vodstvo od 18:16, kada Velikogoričanke na krilima Senne Ušić rade seriju od pet poena, međutim nekoliko neuspješnih napada i sigurna Katarina Barun na drugoj strani bile su dovoljne za početnih 1:0 u setovima.

Slika 2 od 2.
Foto: Goran Pervan

Veći broj raspoloženih igračica Mladosti pokazao se ključnim u drugoj i trećoj dionici, Barun su se priklučili Zuanović, Novosel i ugodno iznenađenje Prnjak, pa uvjerljiva pobjeda na kraju nije izostala.

Nino Matjačić, trener Mladosti: "Očekivao sam pravi derbi. Dobro smo krenuli i dobro odradili cijeli susret, osim prvog seta, kada su nam preokrenule rezultat. Snimali smo Azenu na tri utakmice, što je i urodilo plodom, djevojke su odigrale baš onako kako smo se i dogovorili."

Vladimir Janković, trener Azene: "Nismo imali što tražiti danas protiv ovakve Mladosti, koja je daleko najjača ekipa u Prvenstvu. Presudila je njihova puno bolja organizacija igre preko naše bivše igračice Reščić. Azena je ovisna o igri Senne Ušić, koja je odigrala vrlo slabo, ali to je još jedno iskustvo za nju."

Slika 1 od 1.
Foto: Goran Pervan

Diana Reščić, igračica Mladosti: "Dugo smo se pripremale za ovaj susret, na kraju smo pokazale da smo bolji sastav, iako je bilo nekih padova u igri. Azena? Nije ekipa za podcijeniti, moje igre za njih će mi ostati u ugodnom sjećanju, ali to je sada iza mene."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

OdbojkaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!