Ostali sportovi

Top Teams kup: Mladostaši uvjerljivi na početku

Goran Pervan • subota, 25.10.2003.

Odbojkaši Mladosti pobijedili su makedonsku momčad Skendiju iz Tetova sa 3:0 u prvom kolu kvalifikacijskog turnira Top Teams kupa. Mladostaši su bez ikakvih problema započeli lov na prvo mjesto, koje osigurava nastup u završnici drugog po jačini europskog natjecanja.

MLADOST - SKENDIJA 3:0
ZAGREB - Dvorana Bojana Stranića. Gledatelja 100. Suci: Santi (Italija) i Mocsnik (Mađarska)

MLADOST: Radoš, D. Nojić 14 poena, Ž. Nojić, Radošević, Kurteš, Ćuk 17, Trgo 13, Strelec (L), Jureša, Osmokrović 1, Jenunči 9, Bašelović 3. Trener Nenad Komadina
SKENDIJA: P. Vela 6, Baftijari, Hodža, Ajeti 10, Abazi 3, Ferati 5, Bedžeti 1, I. Vela 3, Musliu, Hamzai (L), Isljami, Hasani. Trener Liberi Miftar
Servis-poeni: Mladost 7, Skendija 2
Blok-poeni: Mladost 8, Skendija 5
Pogreške: Mladost 15, Skendija 17
Setovi: 25:11 (16 minuta), 25:20 (21), 25:15 (19)

Brza i laka pobjeda za AOK Mladost. Makedonci nisu predstavljali nikakvu opasnost za hrvatskog prvaka u prvom susretu kvalifikacija u Zagrebu. Uostalom, nekakv poseban otpor nije se ni očekivao od Skendije, a isti rezultat očekuje se i u subotu s albanskim sastavom Studenti iz Tirane.

Slika 1 od 2.
Foto: Goran Pervan

U utakmici sa Skendijom besprijekorno je funkcionirala cijela mladostaška momčad pa se nije ni osjetio izostanak srednjeg blokera Šime Vulina, kojeg u sastavu nema već četiri tjedna zbog bolesti. Također, kapetan Željko Nojić nije niti ulazio u igru. A nije ni trebao protiv slabih Makedonaca.

"Znali smo da smo jači. No, ipak smo se pažljivo pripremali i gledali Makedonce na treningu. Ušli smo ozbiljno u susret što se vidi po rezultatu u prvom setu. Tada smo se malo opustili i igrali smo potom s rezervom. Čuvali smo se za zadnju utakmicu jer očekujemo da ćemo s Letoncima odlučivati o prvom mjestu. A ni protiv Albanaca ne očekujemo previše problema", rekao je pucač Damir Trgo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

OdbojkaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!