Ostali sportovi

Mladostaši ipak u CEV kup

Danijel Kavelj • nedjelja, 26.10.2003.

Odbojkaši Mladosti nisu se uspjeli plasirati u osminu finala Top Teams kupa. Nakon pobjeda protiv makedonskog i albanskog predstavnika, u odlučujućem trećem susretu bolji od Zagrepčana je bila latvijska momčad Lase R iz Rige s uvjerljivih 3:0. Mladostaši su tako zauzeli drugo mjesto na turniru, što im donosi plasman u kvalifikacije CEV kupa.

MLADOST – LASE R RIGA 0:3 (23:25, 23:25, 19:25)

Zagreb, Dvorana "Bojan Stranić", Gledatelja : 400, Suci : Mocsnik (Mađarska) i Kulhanek (Austrija)

MLADOST: Radoš, D. Nojić, Ž. Nojić 5, Radošević, Kurteš, Ćuk 16, Trgo 18, Strelec (L), Jureša, Osmokrović 1, Jenunchi 7, Bašelović 2. Trener: Nenad Komadina Pogreške za poen suparnika: 26

LASE R RIGA: Leitis, Sorokins 12, Rostoks 10, Iecelnieks, Vanags 8, Kovals, Hincenbergs 8, Peda, Jansons (L), Grimailovs, Vensbergs, Hotujevs 11. Trener: Valts Mihelsons Pogreške za poen suparnika: 15

Mladostaši su imali svoje prilike, međutim Latvijci su u ključnim trenucima pokazali da su iskusnija, pa i kvalitetnija momčad. To je osobito bilo vidljivo u prvom setu, kada su preokretom stigli do 17:13, ali tada gosti predvođeni Hincenbergsom i Hotujevsom rade nekoliko blok poena, što je uz još neke pogreške u napadu bilo dovoljno za gubitak dionice.

Drugi set je opet protekao u vodstvu latvijskog sastava, Zagrepčani su zahvaljujući raspoloženom Trgu uspjeli stići na dva poena zaostatka, ali to je ipak bilo sve što su mogli napraviti. Treći set nije donio nažalost preokret; Latvijci su samo potvrdili svoj nastup među šesnaest najboljih momčadi u Top teams kupu.

Mladost nastavlja svoj europski put u kvalifikacijama za CEV kup, što će se od 7. do 9. studenoga održati u Ateni, gdje će uz domaćine sudjelovati i rumunjski predstavnik, te Maribor. U idući krug će ići samo pobjednik turnira.

Željko Nojić, kapetan Mladosti: "Znali smo da su Latvijci kvalitetna momčad, imaju čak devet reprezentativaca. Pružili smo dobar otpor, ali je presudilo naše neiskustvo i neuigranost. Pokazali smo da možemo dobro odigrati i nadam se da ćemo tako nastaviti u CEV kupu."

Nenad Komadina, trener Mladosti: "Mislim da ću sve reći s rečenicom da je ova utakmica bila susret između jedne zelene i jedne žute jabuke. Prva dva seta su bila atraktivna i dosta kvalitetna, ali u ključnim trenucima smo nagradili protivnika s nekoliko čistih poena. Još uvijek smo neiskusni, imamo igru i potencijal, vrijeme radi za nas."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

OdbojkaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!