Zimski sportovi

Otvorena Zlatna pirueta

Maša Babić • srijeda, 12.11.2003.

Danas je svečano otvorena 36. Zlatna pirueta, jedino klizačko natjecanje u Europi koje se konstantno održava (osim prekida ratom). Održan je kratki program za muškarce i sportske parove te obvezni ples za plesne parove...

Od 27 najavljenih klizača nastupilo ih je tek 20, a prvo mjesto nakon kratkog programa zauzeo je Kinez Xiaodong Ma. Na drugom mjestu je Izraelac Roman Serov, a na trećem Zoltan Toth iz susjedne Mađarske.

Broj parova se s prvotno najavljena tri proširio na pet, a najbolji su bili Amerikanci Amanda Evora i Mark Ladwig, dok su drugo mjesto zauzeli Kanađani Hjordis Lee i Lenny Faustino. Na trećem mjestu nakon kratkog programa nalaze se Milica Brozović i Vladimir Futas iz Slovačke.

Nakon obveznog plesa otplesanog na Midnight blues Nora Hoffman i Attil Elek iz Mađarske zauzeli su prvo mjesto. Na drugom i trećem su Britanci Pamela O'Connor i Jonathan O'Dougherty, te srebrni na prošlogodišnjoj Pirueti Kendra Goodwin i Brent Bommentre iz SAD-a. Sutra je na rasporedu kratki program za žene u 13 sati, orginalni ples u 17 sati i slobodni program za muškarce u 18,30.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportoviSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!