Zimski sportovi

Zlatna pirueta: Hegel šesta nakon kratkog programa

Goran Pervan, Maša Babić • četvrtak, 13.11.2003.

Najbolja hrvatska klizačica Idora Hegel ostvarila je šesti rezultat u kratkom programu na 36. Zlatnoj pirueti. Nije naša klizačica izvela najbolje svoju točku, imala je više pogrešaka, ali na kraju može biti zadovoljna vrlo dobrim rezultatom.

Slika 1 od 2.
Foto: Goran Pervan

Nakon kratkog programa klizačica najbolja je danas bila sve poznatija mlada Ruskinja Kristina Oblasova (0.5). Do visokog drugog mjesta se iz druge jakosne skupine uspjela probiti Mađarica Diana Poth (1.0), a treća je bila Šveđanka Lina Johansson (1.5). Ispred Hegel (3.0) još su bile Amerikanka Jennifer Don (2.0) i Slovakinja Zuzana Babiakova (2.5).

"Dobre sam volje. Imala sam malu tremu jer znala sam da moram dobra biti pred domaćom publikom. Dugo sam se spremala za zagrebački nastup i dobro sam se osjećala. Ne znam zašto su mi se događale pogreške, ali nije mi pomogla loša priprema opreme. Noge su mi se sledile. Pukle su mi četiri kopče na klizaljkama u prošlih tjedan dana, a promijenila sam šest vezica", rekla je poslije programa u četvrtak Idora Hegel, koja ipak nije uspjela skriti da je očekivala bolji rezultat.

Od ostalih naših predstanica danas smo na djelu vidjeli samo mladu Željku Krizmanić, koja je bila nesigurna i zauzela je tek posljednje 22. mjesto (11.0). Ines Pavleković nije ni nastupila zbog želučanih tegoba.

Klizači su pak danas izveli slobodni program čime su završili svoj dio natjecanja. Na prvom mjestu ostao je Kinez Xiaodong Ma koji je najbolje izveo tehnički dio programa i tako osvojio Zlatnu piruetu u muškoj konkurenciji. Nakod slobodnog programa mjesta su zamjenili Zoltan Toth iz Mađarske koji se sa trećeg probio na drugo, a Roman Serov koji je već pod ruskom zastavom tri puta osvajao Zlatnu piruetu, ovaj je puta pod izraelskom zastavom pao na treće mjesto, nakon što je u kratkom programu bio drugi.

Zapaženi su bili i Talijan Karel Zelenka koji se sa devetog probio na peto mjesto te Kinez Lun Song koji je u slobodnom programu napravio najveći pomak, sa četrnaestog na šesto mjesto.

Plesni parovi otplesali su svoj orginalni ples, a među najboljima se ništa nije promjenilo. Nora Hoffman i Attil Elek iz Mađarske i dalje su na prvom mjestu. Britanski par O'Connor i O'Dougherty su na drugom mjestu, a Amerikanci Goodwin i Bommentre na trećem.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportoviSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!