Zimski sportovi

Zlatna pirueta: Idori Hegel bronca!

Maša Babić • subota, 15.11.2003.

Idora Hegel osvojila je Broncu na ovogodišnjoj Zlatnoj pirueti u Zagrebu. Nakon šestog mjesta u kratkom programu Idora se dobrim slobodnim programom progurala do postolja...

Slika 2 od 3.
Foto: Goran Pervan

Tehničke pogreške nisu bile velike, a već i prije nastupa Idora je zračila samopouzdanjem čemu je pridoljela i podrška malobrojne, ali glasne publike. "Sretna sam, zadovoljna i ponosna zbog medalje. Jedino mi je žao zbog jučer jer da sam onda bila bolja vjerojatno bih i danas bila bolja, možda bi i svirala hrvatska himna. Publika me oduševila! Trener mi je rekao prije: 'Iskopčaj se, ne razmišljaj o publici', ali nisam mogla, smijala sam se iz srca zbog publike", rekla je Idora nakon podjele medalja. Željka Krizmanić završila je opet na posljednjem 22. mjestu, no slobodni program je otklizala bolje i sigurnije nego kratki program.

Zlato je ovaj puta osvojila već iskusna Slovakinja Zuzana Babiakova koja je nakon kratkog programa bila peta, no odličnim slobodnim programom uspjela se popesti na najvišu stepenicu postolja. Diana Poth iz Mađarske zadržala je drugo mjesto u konačnom poretku i ostvarila odličan rezultat jer nije bila poptuno spremna za ovo natjecanje. Mlada Šveđanka Lina Johansson, treća nakon kratkog programa, nije uspjela doći do postolja, završila je na četvrtom mjestu.

Slika 1 od 2.
Foto: Goran Pervan

Veliko iznenađenje bila je Kristina Oblasova, vodeća nakon kratkog programa. Oblasova je slobodni program otklizala prilično loše i većinu skokova nije izvela dobro. U konkurenciji sportskih i plesnih parova ništa se bitno nije promjenilo, pobjedili su očekivano parovi Evora/Ladwig i Hoffman/Elek.

Rezultati, žene:
1. Zuzana Babiakova (Slovačka), 2. Diana Poth (Mađarska), 3. Idora Hegel (Hrvatska), ... 22. Željka Krizmanić (Hrvatska).

Rezultati, sportski parovi:
1. Amanda Evora / Mark Ladwig (SAD), 2. Hjordis Lee / Lenny Faustino (Kanada), 3 Tiffany Vise / Derek Trent (SAD).

Rezultati, plesni parovi:
1. Nora Hoffman / Attila Elek (Mađarska), 2. Pamela O'Connor / Jonathan O'Dougherty (Velika Britanija), 3. Yana Hohlova / Sergei Novitskii (Rusija).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportoviSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!