Tenis

Venus naslijedila Serenin naslov

Ivor Krapac • nedjelja, 10.09.2000.


Drugi Grand Slam zaredom za Venus (dl)

Treća igračica na rang listi ženske svjetske teniske asocijacije (WTA) Venus Williams dokazala je da je trenutačno ipak broj jedan u Svijetu, pobijedivši u sveameričkom finalu posljednjeg Grand Slam turnira sezone u dva seta svoju sunarodnjakinju i drugu nositeljicu Lindsay Davenport. Time je, 26. pobjedom u nizu, nastavljena fantastična serija uspjeha, koja je tamnoputoj Amerikanki donijela drugi Grand Slam naslov u nizu, nakon što je prije nekoliko mjeseci osvojila Wimbledon.

Davenport je sjajno otvorila meč, čak dvaput je oduzela protivničin servis te došla do prednosti od 4:1. Tada se, međutim, Venus počinje buditi te sa pet igara u nizu dolazi do prvog seta. Davenport nije bila na svojoj uobičajenoj razini, najvažnije poene igrala je loše, propustivši čak dvanaest prilika za "break". Ni servis ni udarci s osnovne linije nisu bili dovoljno ubojiti, dosta je pokušaja vraćanja servisa završavalo izvan terena.

Na kraju je u neizvjesnom drugom setu "za dlaku" slavila Williams, iskoristivši prvenstveno svoje izrazito samopouzdanje i mentalnu snagu protiv dosta neuvjerljive Davenport.

"Ona je sada sigurno broj jedan", priznala je poražena druga nositeljica. "Igra sjajno već nekoliko mjeseci. Nije izgubila od Roland Garrosa, a to je izvanredno. Zaslužuje sve čestitke."

Pobjednica je blistala od sreće: "Uvijek razmišljam o sebi kao najboljoj svjetskoj tenisačici. S takvim stavom morate ulaziti u svaki meč. Nisam igrala najbolje početkom tjedna, a čak ni mečom protiv Hingis nisam posve zadovoljna. No, radila sam prave stvari u pravom trenutku." Rezultat, žene-finale:
Venus Williams (SAD, 3) - Lindsay Davenport (SAD, 2) 6:4,7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Tenis
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!