Zimski sportovi

NHL: Devilsi nemoćni protiv Dallasa

Nikola Raguž • subota, 29.11.2003.

Za razliku od ranije, kada se petkom igralo vrlo malo utakmica, sinoć je u NHL-u igrano 11 susreta. Najzanimljiviji rezultat je pobjeda Dallas Starsa nad New Jersey Devilsima od 2:0...

Ne samo da New Jersey nije uspio postići pogodak, već su Starsi zaustavili niz Devilsa od 13 utakmica bez poraza. Strijelci su bili Bill Guerin koji je ujedno i asistirao za pobjednički pogodak Jasona Arnotta.

Susjedi New Jerseya, New York Islandersi su doživjeli još veći shutout. Detroit Red Wingsi su postigli šest neodgovorenih pogodaka, pobijedivši dakle Islanderse 6:0. Bivši igrač «otočana» Steve Thomas postigao je dva pogodka, te dodao asistenciju, zaradivši epitet igrača utakmice i presudivši ujedno u četvrtom porazu New Yorka u nizu.

Najefikasnija utakmica ovog se petka odigrala u Washingtonu gdje su gosti iz Montreala pobijedili domaće «momke iz glavnog grada» 5:3. Iako rezultat govori da su Capitalsi mogli napraviti nešto više, Montreal je lagano dobio ovu utakmicu došavši do vodstva od 3:1 već nakon prve trećine. Branič Sheldon Souray ponovno je imao svoju večer postigavši dva pogodka po treći put u karijeri.

Gledatelji u Buffalu uživali su u sjajnom preokretu njihovih Sabresa protiv Florida Panthersa. Gosti su vodili 0:3, a na kraju druge trećine bilo je 1:3. U trećoj se probudio Daniel Briere koji postiže dva pogotka za izjednačenje, a sedam minuta prije kraja Taylor Pyatt donosi domaćinu rijetko viđeni preokret i novu pobjedu od 4:3.

Zanimljivo je još bilo u utakmici Tampa Baya i St. Louisa u kojoj pobjednika nismo dobili niti nakon produžetka. Završilo je s miroljubivih 2:2.

NHL, petak 28.11.2003: Edmonton – Colorado 1:4, Dallas – New Jersey 2:0, Buffalo – Florida 4:3, Detroit – NY Islanders 6:0, Tampa Bay – St. Louis 2:2, Pittsburgh – NY Rangers 1:4, Washington – Montreal 3:5, Anaheim – Chicago 4:3, Minnesota – San Jose 1:2, Philadelphia – Carolina 4:2, Boston – Nashville 1:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportoviSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!